Sandy Dillon niet naar folkfestivals in Tilburg en Gent

Sandy Dillon zal niet optreden tijdens het vierde International Folk Festival in Tilburg en het zusterfestival in Gent. De Amerikaanse zangeres zou deel uitmaken van het speciale project dat de Vlaamse Troissoeur in gedachten had.
Dillon is opgenomen in een ziekenhuis om een knie-operatie te ondergaan. Ze wachtte al lang op deze ingreep en nu bleek er uitgerekend in deze periode plaats. Als ze dit aanbod niet aangenomen had, moest ze wellicht opnieuw enkele maanden wachten.
Organisator Albert Siebelink van het Tilburgse festival heeft begrip voor de keuze die Dillon heeft gemaakt. "Het is natuurlijk erg jammer en sneu voor Troissoeur. Sandy is een goede zangeres. Maar, geluk bij een ongeluk, nu ontstaat er meer ruimte voor die andere gast die Troissoeur meeneemt, Jean Marie Aerts".
Jean Marie Aerts is een bekend gitarist in de Belgische rockscene. Hij speelde in de band TC Matic en is tegenwoordig producer. Het concert van Troissoeur gaat dus door op het geplande moment, zondag 26 januari om 18.00 uur in de Grote Zaal van 013.