`Het dorpsplein van Nisse werd zaterdag aan het begin van de avond getroffen door een onbedaarlijke regenbui, maar de meeste bezoekers van het festival Pastorale piekerden er niet over om naar huis te gaan', schrijft Rolf Bosboom vandaag in de PZC. Enkele citaten uit zijn artikel:

[...] Bij de Afrikaanse groep Dzidzolie werd volop meegedanst, al dan niet met paraplu's in de hand. Alsof het zo moest zijn, werd het droog. En blééf het droog, de rest van de avond, zodat Alex Roeka weer een flink aantal Zeeuwen aan zijn schare bewonderaars kon toevoegen en NoBlues voor een passend, feestelijk slotakkoord mocht zorgen.

 

[...] Bijzonder was het optreden van de Vlaamse troubadour Lieven Tavernier, die het podium liever lijkt te mijden, maar zich in Nisse merkbaar thuis voelde. Vrijdag, in de volgepakte kerk van Nisse, zorgde Willem Vermandere voor een hoogtepunt.

Opvallend is dat het Pastorale-publiek zich steeds meer lijkt te verjongen. Dat is te danken aan de vele jongeren die bij de organisatie zijn betrokken en aan het feit dat het festival volop ruimte biedt aan muzikaal talent.