los bomberos - brand!
Los Bomberos - Brand! - Silvox SIL 203

De Groningse band Los Bomberos brengt op de cd Brand! 12 eigen composities en 1 cover met latin-grooves in het Spaans, Nederlands en Gronings. De swingende Latijnse klanken zijn gemixt met die uit de muzikale achtergrond van de bandleden.

Los Bomberos (de brandweermannen) vertolkt al 10 jaar de Cubaanse Son, Salsa, Cumbia, Bolero en Cha. De band speelde o.a. op Oerol, de Latin Dance Night, Noorderzon, tijdens het WK voetbal in Duitsland (2006).

Op Brand! Hoor je naast de warme swingende caraìbische basis ook oriëntaalse, Afrikaanse en popinvloeden, waaronder een lekker reggae-aanpak van ‘Als je er niet bent'. ‘De Oude Tjalk' is een mooie Zuiderzee-legende met een caraïbisch tintje (‘Op het dek staan we te dansen, en de meisjes staan te sjansen...'). In de in het Gronings gezongen intieme maar ook swingende son  `Mien Dörp' komen Groningen en Cuba samen.
Over hun tienjarig bestaan zingt de groep in ‘Dièz Años Después': ..Geboren uit een vriendschap, tussen Holanda en Costa Rica / Een muzikale reis, de droom van twee amigos / Con el sabor latino, een mix met Nederland / En nog altijd goede vrienden, Los Bomberos nuestra música..!

Een in het oog springende gastrol is er voor Izaline Calister die samen met Rob ZwavingMelancholia' zingt, het door Compay Segundo (Buena Vista Social Club) geschreven thema van de film "Mambo Kings".

Los Bomberos:
Rob Zwaving (zang en gitaar), Bas Blanken (tres, quatro, gitaar en zang), Ron Glasbeek (bas, gitaar, zang), Marten Miedema (trompet, bugel en zang), Henk Visser (saxen en zang), Raphaël Tahapary (drums, conga's, bongo's en timbales) + gatsen Omnis Bonet Diaz (percussie en zang), Choco Ramirez (percussie en zang), Geert Oude Weernink (trekharmonica), Oscar Kamstra (darbouka en bendir) en Izaline Calister (zang).

Eerder maakte Los Bomberos samen met singer/songwriter Harry Niehof het album ‘Cuba Blues'. ‘Brand!' wordt uitgebracht door Silvox en gedistribueerd door Coast to Coast.

Meer info en fragmenten van alle tracks: www.losbomberos.nl.