phil bee & the buzztones - live at sbn
Phil Bee & The Buzztones - Live At SBN - Inbetweens Records IRCD046

Er is een einde gekomen aan de bluesformatie Phil Bee and the Buzztones. Twee bandleden hebben besloten hun eigen weg te gaan, Phil Bee, Colly Fransse en Jules van Bussel gaan met andere muzikanten verder onder de naam King Mo. In januari kwam de laatste cd van het vijftal uit, en met Live At SBN (de Southern Blues Night in het Parkstadtheater in Heerlen) laten ze een spetterende erfenis na aan de liefhebber van swingende funky blues.

De 5-koppige bluesband Phil Bee & The Buzztones werd opgericht in maart 2004 en werd vóór hun eerste optreden op basis van hun demo al geboekt voor het North Sea Jazz festival in juli dat jaar. Vervolgens werd er hard aan de weg getimmerd, opgetreden op diverse festivals, waaronder natuurlijk Moulin Blues in Ospel, en de band kreeg goede kritieken. In mei 2006 verscheen het debuut It's Allright, en afgelopen januari Live At SBN. Daarop is goed te horen hoe swingend en funky het eraan toeging tijdens de opnamen in maart 2008. Het enthousiaste applaus van het publiek spreekt voor zich. Er zijn twee gasten te horen, de Amerikaanse zangeres Lea Gilmore die een lekker soulvolle stem toevoegt en Nederlands talent Wesley van Werkhoven hanteert de harmonica.

Op Live At SBN spelen Phil Bee & The Buzztones tien nummers, drie zijn van eigen hand. Onder de covers vinden we Brandy Balloon van Ian Siegal, die zich daarmee gevleid voelt, zo valt te lezen in een lovend woordje in de inlay. Daarnaast zijn My Buddy Buddy Friends (bekend van Dr. Feelgood), Do I Move You van Nina Simone, Iceman van Albert Collins, Since I Fell For You van Buddy Johnson, een mix van Ride Your Pony (Naomi Nevile, een pseudoniem van Allen Toussaint) en Big Leg Woman van Israel Tolbert en tot slot de traditional I've Got A Feeling te horen.

Songlist:
Buddy buddy friends - Make it right - Down the line - Brandy Balloon - Do I move you -
Iceman - It's alright - Since I fell for you - Ride your pony/Big leg woman - I've got a feeling

De bezetting van Phil Bee & The Buzztones: Phil Bee (zang), Stanley Patty (gitaar) en Peter Steeghs (drums), Colly Fransse (hammond c3, piano), Jules van Bussel (bas). Colly, Jules en Phil gaan met gitarist Sjors Nederhof en drummer Remco van der Sluis verder als King Mo.