CoraZong Records heeft een cd uitgebracht met hoogtepunten uit vier jaar ‘live-in-the-studio sessions' van het Nederlandse Radio 2 programma American Connection.

american connection

De ondertitel luidt: Highlights From The Radio Sessions. Samenstelling van de cd is gedaan door Jacques van Aelst, producer van het programma en Ruud Hermans, presentator.

Het scala van stijlen dat in het radioprogramma elke zaterdag van 18 tot 20 uur aan bod komt is breed: alt.country, folk, bluegrass, cajun, blues en vooral singer-songwriters spelen een belangrijke rol. Muziekvormen die begonnen in de VS maar inmiddels wereldwijd vertolkt worden. Op dit album komen dus niet enkel Amerikaanse muzikanten aan bod. De nummers zijn de afgelopen jaren ooit te horen geweest in het wekelijkse live-blokje, waarbij muzikanten live in de studio optraden of iets eerder live in de Byton Studio te Loosdrecht zijn opgenomen omdat de artiesten die zaterdagavond ergens moesten optreden.

Je hoort Dan Bern, Ron Sexsmith, Eliza Gilkyson, Drunk Stuntmen, Jay Farrar, Beth Hart, Hackensaw Boys, Chris Knight, Ane Brun, Eugene Ruffolo, Boris McCutchei\on, Kathleen Edwards, Josh Ritter, Remmelt, Muus & Femke, Jeff Talmage, Freedy Johnston, Stephen Fearing en als bonus een Townes van Zandt track, die tot nu toe slechts eenmaal eerder live op radio te horen was. Het gaat om een opname van het KRO radioprogramma Country Time, min of meer de voorloper van American Connection. Dit album is een absolute aanrader!
Zie ook: www.kro.nl/americanconnection en www.corazong.com.

American Connection - Highlights From The Radio Sessions - CoraZong 255 081.