tam nà vulinn - vestibule
Tam Nà Vulinn - Vestibule - Homerecords.be


Tam Nà Vulinn is een Bretons trio dat graag improviseert op Ierse folk-thema's. Dat voert hun op het album Vestibule naar een genre waarin zowel traditionele elementen zitten als jazz-swing, folkrock en jazz.

Als je Alex Matte, Baptiste Argouarc'h en Mathieu Guyon bezig hoort op gitaar, viool, percussie en vibrafoon hoor je met welke muziek ze zijn opgegroeid. Enerzijds waren dat folkies als Gwendal en Dan ar Bras, maar anderzijds moeten ze ook goed geluisterd hebben naar jazzgiganten als  gitarist Philip Catherine, vibrafonist Lionel Hampton en violist Stefan Grapelli.

Ieder beheerst, net als hun voorbeelden, de gave tot improvisatie op zijn instrument. De 5-snarige viool-impro's van Baptiste Argouarc'h hebben iets Iers maar ook iets van Grapelli. Alexis Amette klinkt op zijn gitaar dan weer rocky dan weer funky, terwijl Mathieu Guyon's  percussie past bij de traditionele Ierse aanpak, maar op zijn vibraphone sluipt er jazz in (luister eens naar het intro van 44-32).

Een enkele keer is er assistentie van bassist Charles Lucas en aan de afsluitende gekte, een remix van de cd-opener Vestibule, komen de programming-kwaliteiten van gastmuzikant Yannick Leblay goed van pas.

Op www.homerecords.be zijn fragmenten te beluisteren van 10 van de 15 nummers.