indywheels - stars and butterflies
IndyWheels - Stars and butterflies - Marista MCD 9816

Wellicht kunt u het beeld nog oproepen: Een jonge vrouw stond eind vorig jaar in de stromende regen een lied over haar overleden kindje te zingen voor het Glazen Huis in Enschede. De aanwezige DJ Michiel Veenstra en gast Johnny de Mol waren zichtbaar ontroerd. Het fragment was die week diverse malen op radio en tv te horen.
Die jonge vrouw was Cindy Wielders. Het lied over haar overleden kind is Stars en Butterflies.
Stars and butterflies is ook de titel geworden van het eerste album van IndyWheels, de band die Cindy Wielders om zich heen heeft verzameld. In eerste instantie zou het een soloproject worden, maar ze kwam een stel muzikanten tegen waarmee het direct klikte.

Stars and butterflies valt op door een aantal mooie nummers. De begeleiding waaiert uit van zachte folk-pop (Freedom is yours), via symfonische klanken (Because of you) naar klinkende rock (Crash). Tekstueel graven de nummers over groot verdriet en klein geluk net iets dieper dan je in eerste instantie zou verwachten. Zo is er het positieve openingsnummer Back to the light, overigens een van de weinige nummers die niet door Wielders is geschreven. Het nummer Together we can see gaat over oorlogsveteranen die in eigen land nauwelijks of geen erkenning of begrip kennen.
Stars and Butterflies begint veelbelovend. De heldere stem van Wielders geeft de songs een extra dimensie. De eerste nummers kennen een prettige variatie. Met Lost in regrets wordt wat gas teruggenomen. Met Millennium child krijg ik het gevoel dat IndyWheels enigszins in herhaling valt. Gelukkig is er dan het titelnummer Stars and butterflies dat genoeg zeggingskracht heeft om het album overeind te houden.

Stars and butterflies is een veelbelovend album van een singer-songwriter pur sang. Van Cindy Wielders gaan we vast meer horen!

Assie Aukes