Darkwood - Weltenwende (Heidenvolk) - www.darkwood.de/

darkwood - weltenwende

jaar geleden kwam de 10" vinyl EP Weltenwende van het Duitse Darkwood uit. Het was een plaat in het zogenaamde neo-folk, of apocalyptische folk, genre. Donkere folk met thema's over het oude Europa, mystiek en de natuur. Het is de plaat in dat genre die ik het meeste draai. En, het is een van de beste en mooiste platen in het genre, misschien wel een klassieker op het gebied.

De vinyl plaat was snel uitverkocht en daarom is er nu deze cd versie verschenen met daarop naast de oorspronkelijke acht nummers vijf extra stukken erop. Deze vijf nummers zijn al eerder verschenen op andere uitgaves maar zijn speciaal voor deze cd opnieuw opgenomen.

Voor de mensen die Darkwood kennen zal de cd geen geheimen hebben: zeer sfeervolle en melancholische muziek met akoestische gitaar, fluiten en snaarinstrumenten. Soms zijn de liederen dromerig en rustgevend en soms zeer krachtig en intens.

De nummers van de originele EP hebben niets aan kracht verloren en vormen samen met de nieuwe toevoegingen een zeer consistente plaat. Weltenwende zoals die nu uitgegeven is kan perfect dienen als introductie tot deze band voor nieuwe luisteraars, maar is ook een verzameling van het beste wat Darkwood tot nu toe heeft voortgebracht.

Martijn - Waardering: 9