bo ramsey - stranger blues
Bo Ramsey - Stranger Blues - Bo Ramsey records 2006

Bo Ramsey is geen onbekende in de rootsmuziek. Hij speelde o.a. op Car Wheels on a gravel road van Lucinda Williams, tourde daarna met haar en produceerde de opvolger Essence, was co producer bij Iris Dement en speelde in verschillende bands. Hij heeft ook al een aantal solo albums op zijn naam, de laatste daarvan Stranger Blues op zijn eigen label uitgebracht, maar in Europa door Rounder gedistribueerd.

In dit album geeft Bo een inkijkje in zijn invloeden. Een twaalftal bluesnummers van mensen als Willie Dixon, Sonnny Boy Williamson, Elmore James en Jimmy Reed. Heerlijk ontspannen gebracht is het een relaxed album geworden.

Hoogtepunt is de traditional Sitting on top of the world, een lome bluesvariant van een nummer dat onder meer bekend is van Howlini Wolf, maar ook Dylan, the Cream en The Grateful Dead hebben het gedaan om er maar een paar te noemen. Voor Bo was de versie van Howlin'wolf de inspiratiebron.
Daarnaast verdient zijn uitvoering van Jump, Baby Jump van Jessie Mae Hemphill een vermelding. Al was het alleen maar omdat het Todd River Disco van Big Low in de herinnering roept.

Een lekkere plaat zonder franje.

Patrick Adriaans, waardering 7,5