Hoewel de publiciteit in Nederland een jaar na de release in ons land wel zo'n beetje is weggeëbd, is de belangstelling voor dit album met daarop opnamen van Nederlandse folkartiesten uit de glorietijd van de Nederfolk 1967-1987 vanuit het buitenland nog steeds onverminderd.
Samensteller Matthijs Linnemann meldt dat het nieuwste nummer van het fantastische Amerikaanse muziekblad Ugly Things (www.ugly-things.com) een laaiende recensie van Dutch Rare Folk bevat. Hopelijk leidt dit tot interesse vanuit de Verenigde Staten.

In Nederland loopt de verkoop van de dubbel-cd gestaag door en is inmiddels de magische grens van duizend verkochte exemplaren ruimschoots gepasseerd. Om dit uitzonderlijke project toch onder de aandacht van het publiek te houden, wordt er vanaf begin oktober een reclamecampagne met STER-spotjes op Radio1 en radio2 gestart. Het speerpunt van de campagne richt zich rond populaire programma's a;s Kunststof en Theater van het Sentiment.
Het beste nieuws is wellicht het feit dat de platenmaatschappij voor het eerst heeft laten weten wel oren te hebben naar een Deel 2 van Dutch Rare Folk. Dus wie weet, kunnen we binnen afzienbare tijd een tweede editie verwachten. Aan samensteller Linnemann zal het bepaald niet liggen. Hij heeft, volgens eigen zeggen, nog genoeg interessant materiaal op de plank liggen.