De afgelopen maanden zijn de Shiner Twins druk bezig geweest met de opnames van de nieuwe cd Southern Belles. Binnenkort hopen ze een voorproefje te kunnen laten horen van een aantal nummers van de plaat. De bedoeling is dat het een wat brutalere en rauwere plaat wordt dan All In Store en de groep wil nog wat meer de diepte in.

De Shiner Twins hebben van de gerenommeerde Amerikaanse fotograaf Henry Horenstein toestemming gekregen om een foto die hij begin 70er jaren gemaakt heeft te gebruiken voor de hoes. Henry Horenstein heeft in die periode zo ongeveer iedere grote Amerikaanse country-artiest gefotografeerd, maar ook heeft-ie heel veel gewerkt in roadhouses en aanverwante plekken in het zuiden van de USA. Van al die foto's is 'n aantal jaren geleden een prachtig fotoboek verschenen.

Op zondagmiddag 26 oktober 2008 wordt de nieuwe cd officieel ten doop gehouden in Cafe Wilhelmina in Eindhoven. Er zullen die dag enkele speciale gasten meespelen die de band ook bij de opnames terzijde hebben gestaan. De officiële releasedatum van Southern Belles is 27 oktober en de distributie wordt verzorgd door Suburban (cat.nr. STAG-251157).

Zie ook: www.shinertwins.com.