Het is fijn om anders te zijn. Zeker op de manier waarop Yevgueni dat mag zijn. Het vijftal heeft ‘thuis' op korte tijd een groot publiek voor zich gewonnen. Bij onze zuiderburen wordt hun allereerste single Als Ze Lacht bij de 15 beste Belgische nummers aller tijden gerekend. Aan De Arbeid is het tweede album. Tijd om in Nederland in Nederland door te breken, zodat de band ook hier ‘aan de arbeid' kan. Op 22 september komt dit album officieel in ons land uit.

Spelverdeler (zanger en tekstschrijver) Klaas Delrue schrijft in een vooraanstaand Nederlands. Omdat het zijn beste taal is. Hij haalt een niveau dat je in ons taalgebied zelden hoort. Zijn teksten roepen sterke herinneringen op aan de jaren ‘70. Het Gouden Decennium van het Nederlandstalige lied waarin onder meer Raymond van het Groenewoud baanbrekende dingen deed met zijn moedertaal. De heren maken het beste van toen weer hip zonder in nostalgie te vervallen. De teksten bieden een aangenaam tegengewicht tegen het cynisme van dit tijdsgewricht. Verhalen over vrienden, liefde en vrolijkheid liggen mooi in balans met kleine en grote tragiek.

Onze recensent Henk kreeg het album vorig jaar (2007) in handen toen het in België verscheen en schreef: ...Het gaat wel om Nederpop van een hoog niveau. De sterke teksten, vaak gegoten in mooie melodieën, worden met duidelijke dictie gezongen. Ze verraden engagement, maar zijn nooit  prekerig... Zijn volledige recensie is hier na te lezen.

Yevgueni in Beeld: zie YouTube.