Breekbare liedjes en soms rauwe uitschieters. Ze zijn te vinden op Sweet Surrender, de eerste cd van de Zwolse band Rosa Sky. Op zondag 14 september a.s. presenteert de band haar debuutalbum met een optreden in Odeon aan de Blijmarkt te Zwolle.

Rosa Sky is in oorsprong een project van Nicole Schouten (zang) en Ben Jasink (gitaar), daarbij ondersteund door Henk Mellema (akoestische bas) en Rene Holthuis (lapsteel). Aan de cd hebben enkele gastmuzikanten meegewerkt, die allen acte de présence geven tijdens de feestelijke presentatie. Martin van de Vrugt, Albert Bartelds, Ben van de Bunt, Thierno Barry en Aylinn Holthuis zijn er allen bij op 14 september.  

Cross-over
Rosa Sky speelt akoestische cross-over van folk, pop, jazzy-blues en country. Het akoestische samenspel getuigt van geïnspireerde chemie tussen de verschillende spelers.
In een jaar tijd heeft de groep een repertoire opgebouwd van eigen en oorspronkelijk werk. De songs variëren van grote breekbaarheid tot soms rauwe akoestische uitschieters. Het zijn liedjes met kop en staart, met een snik en een knipoog, semi- akoestisch, geschreven en gecomponeerd voor een luisterend oor.

Liedjes met snik en knipoog
De eerste optredens van Rosa Sky die afgelopen voorjaar plaatsvonden, zijn zeer goed ontvangen door het publiek en critici. De CD Sweet Surrender is opgenomen in de studio van singer/songwriter Martin van de Vrugt.

Bio
Rosa Sky: drie gitaristen en een zangeres. Nicole Schouten heeft haar zang- en performancesporen verdiend met onder andere de in de jaren '80 succesvolle new wave formatie Pee Dee  en als muzikale verhalenvertelster. Ben Jasink was gitarist van de zwolse band Cancel, René Holthuis speelde onder andere in Pee Dee en tegenwoordig in Lifehammer, evenals Henk Mellema, die ook in de Zwolse formaties Chief Moose en The Bundys speelde.  

Zondag 14 september 2008, Rosa Sky, in Odeon te Zwolle. De cd presentatie start om 15.00 uur. Entree: 7,50.

Rosa Sky is alvast te beluisteren op www.myspace.com/rosasky.