Emigrant's Daughter komt met cd en muziektheater in openlucht theater in Best

Emigrant's Daughter brengt aanstaande zaterdag (za 19/6) in een openlucht theater in Best een muziektheaterproduktie. Rond het thema Midzomernacht lanceert deze Bestse folkgroep een avondvullende theatershow, een nacht met veel muziek, dans en theater. De voorstelling begint om 23.00 uur in het Joe Mann Natuurtheater aan de Sonseweg in Best. Aansluitend aan haar voorstelling presenteert de groep haar cd.

'Het concert dat we gaan doen is totaaltheater. We hebben een van de meest bekende Ierse legendes uit de boeken gehaald en hieromheen een eigen verhaal geschreven. Dit wordt de rode draad door het concert heen', vertelt gitarist Tom Bruijns in het Eindhovens Dagblad. 'Een schipbreukeling strandt op een eiland - er wordt zelfs een klein vrachtwagentje zand naar het Joe Mann gereden om een strand te maken - en hij vindt een boek met legendes. Een van de legendes gaat over Cuchulainn, een dappere strijder uit de Ierse mythologie.' De schipbreukeling wordt gespeeld door Jan van de Sande en de druïde is een rol voor Martin Poos. Tijdens de voorbereidingen van de voorstelling worden stemmen opgenomen en gemonteerd voor de special effects en dansers studeerden een van de muzieknummers in. De toeschouwer wordt in deze show meegenomen op een zoektocht naar alle denkbare emoties van de mens en zijn pogingen om deze, in verleden en heden, door middel van muziek uit te drukken.

De muziek van Emigrant's Daughter met haar Ierse zangeres Anne van der Staak-Conneely beperkt zich niet tot enkel Ierse folk. De groep speelt in feite volksmuziek uit alle windstreken, van de Balkan tot Finland, van zigeuner- tot klezmer muziek en van alles daar weer tussen in.
Onder de zes muzikanten komen twee oude bekenden tegen van Dommelvolk: Ad van Genechten die blaas-synthesizer speelt en violist Stephan Custers. Verder bestaat de groep uit: Anne van der Staak-Conneely (zang), Marty van der Staak (toetsen), Tom Bruijns (gitaar) en Mark Eijbers (Bodhran).

De groep wil na de première in het Joe Manntheater op tournee gaan en voorstellingen geven in kleine en middentheaters. In ieder geval reist Emigrant's Daughter in augustus naar Ierland om daar de theatershow op twee plaatsen op te voeren.
Kaarten voor het theaterconcert op 19 juni kunnen gereserveerd worden via 0499-398270/374349 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..