Nieuwe releases
van o.a. Waterson:Carthy

Music & Words meldt de volgende nieuwe releases:

WATERSON:CARTHY - FISHES & FINE YELLOW SAND - Topic TSCD 542
Waterson:Carthy behoort tot de populairste groepen momenteel in Engeland, en ook de vier individuele leden zijn markante persoonlijkheden in de Engelse folk: Martin Carthy, Norma Waterson, dochter Eliza Carthy en relatieve nieuwkomer Tim Eyken, die de 'Young Folk Musician of the year' Award van de BBC kreeg. Het vijfde album is een topper: op een of andere manier klinkt de zang nog hechter dan tevoren, de instrumentalen zijn helder en virtuoos, maar stralen een passievolle warmte uit. Een hoogtepunt in hun toch al indrukwekkende oeuvre.

SHEODA - SHEODA - Dolphin Records TOLCD 18
Sheoda is een nieuwe zangeres in de stal van Dolphin Records uit Dublin. Zij heeft een fluwelen stem, die op dit album geheel in dienst staat van de ballads die ze gekozen heeft. Klassieke liefdesliederen als 'Sally Gardens', 'Greensleeves', maar ook 'Ride on' (bekend van Christy Moore) krijgen een subtiele en romantische uitvoering. Met o.a. Maire Breatnach op viool.

FOLLIA! - KISS ME YOU FOOL!....... - Alea WBM 21051
Follia! bestaat uit zowel folk- als jazzmuzikanten. Heb je bij het openingsnummer het gevoel te luisteren naar een groep die oude muziek hoog in het vaandel heeft staan, al snel maken de Middeleeuwse klanken plaats voor een jazzy dwarsfluit. Aan de basis liggen teksten uit oude liedboeken zoals Heer Halewijn, die worden afgewisseld met uitgesponnen instrumentalen. Origineel en geslaagd. Op Folkforum reeds zeer positief besproken in de rubriek cd-recensies.

THE ROUGH GUIDE TO CAJUN DANCE - World Music Network RGNET 1139
Een swingende eigentijdse danscompilatie met bekende bands en nummers als Steve Riley, Jambalaya Cajun Band, Beausoleil, Zachary Richard, Balfa's etc. Het materiaal is voornamelijk afkomstig van Swallow, Rounder en Arhoolie, maar de zorgvuldige samenstelling maakt ook deze compilatie tot een waar luisterplezier.

CLASSIC MARITIME MUSIC FROM SMITHSONIAN FOLKWAYS - Smithsonian Folkways SFCD 40053
Uit de archieven van Smithsonian is een hele leuke verzamelaar met liederen over de zee verzameld. Naast allerlei Amerikaanse shanty-groepen horen we o.a. Stan Hugill en enkele verrassende namen als Lead Belly, Pete Seeger en Dave Van Ronk. Uiteraard uitgebreide info het boekje.

Zie ook: www.musicwords.nl