Nieuwe single Ambrozijn:
'Like I was to blame'

Morgen (wo 9/6) presenteert Ambrozijn na de vorige single A Song haar nieuwe single 'Like I was to blame'. Het trio doet dit na afloop van een persconferentie van vzw Trefpunt (organisatie Gentse Feesten). De presentatie heeft plaats in Gent.
De nieuwe full-cd van Ambrozijn, genaamd "Botsjeribo", komt over een maand uit. In juli en augustus volgen de cd-voorstellingen. Zoals eerder gemeld is de avant-première op 20 juli in Knokke - 20u (+ Urban Trad) op het Kneistival in Knokke waarna later op die avond de officiële première plaats heeft in Gent tijdens de Feesten op het Groot Podium van Sint-Jacobs - 23u (+ Think of One). Eva De Roovere en Fritz Sundermann zullen deze voorstellingen opvrolijken, zoals op de nieuwe full-cd ook het geval is.

In het kader van onze speurtocht onder de noemer 'Hoe zou het met Ambrozijn zijn? (zie onze rubriek opinie) hier nog twee citaten uit de site folkroddels.be. Eerst folkroddelaar nummer 1 zelf, DJ.Jåk. Hij kon er niet bij zijn bij de try-outs van Ambrozijn afgelopen weekeinde maar: ….' gelukkig zag ik de groep eerder deze week tijdens een live try-out van de nieuwe CD. Mét zangeres Eva Deroovere. Een aantal nummers zijn werkelijk schitterend en zullen zeker ook de fans van de 'oude Ambrozijn' kunnen bekoren. Bij een aantal andere songs is het even wennen. Ze zijn een beetje a-Ambrozijn. Toegankelijker, maar daarom misschien minder uniek? Het is natuurlijk moeilijk om een plaat al te gaan beoordelen bij een try-out. Live moet de muziek zeker nog groeien. Ik hoorde dat het optreden in De Fagot heerlijk was. En in de heksenketel zal het wellicht nog beter geweest zijn. En Ambrozijn blijft altijd Ambrozijn. Die energie, levensvreugde, humor, groove, virtuoziteit...
Op dezelfde site een stukje van ene Vlieg na een Ambrozijn-tryout: …Ambrozijn nam toch het zekere voor het onzekere en startte met 'A Song', de single die op Radio1 bijzonder veel gedraaid wordt (en maar goed ook). "Like I was to blame" (zeg maar de volgende single) haalt ongetwijfeld hetzelfde niveau. Verder een aantal nummers die minder hapklaar , maar daarom niet minder interessant zijn. Hier en daar moet een en ander nog wel een beetje in elkaar gepast worden, maar daar dienen try-outs voor….
Zie ook www.ambrozijn.be