Nieuwe releases met o.a.
Mozaik: Live from the Powerhouse

Music & Words meldt de volgende releases:

MOZAIK - LIVE FROM THE POWERHOUSE - Hummingbird HBCD 36
Al rijdend door Australië kwam Andy Irvine op het idee om een groep samen te stellen die zijn drie geliefdste muziekgenres zou spelen: Iers, old-timey and Balkan. De muzikanten lagen voor de hand: Irvine zelf, Donal Lunny, Bruce Molsky (viool en banjo), 'onze' Rens van der Zalm (viool, madoline) en Nikola Parov (gadulka, gaida). Na slechts zes dagen repeteren ging het gezelschap op tour en veroverde Australië stormenderhand. Logisch, een dergelijke band kan alleen vuurwerk van topkwaliteit leveren. De eerste persreacties uit Ierland zijn juichend!

DAVID DARLING & THE WULU BUNUN - MUDANIN KATA - Riverboat TUGCD 1032
Cellist David Darling is een muzikant die steeds nieuwe grenzen opzoekt: hij incorporeert jazz, klassiek, new age en country in zijn composities. Hij heeft in Nashville gewerkt met Johnny Cash, naam op voor ECM, maar deelde ook het podium met Bobby McFerrin en Spyro Gyra. Op dit album werkt hij samen met zangers van Taiwan, in een opvallende herinterpreatie van een oude traditie. Er is alle ruimte voor de meerstemmige harmonie van de Wulu Bunum, maar ook voor de improvisaties van Darling. Aanrader voor de avontuurlijke luisteraar.

THE ROUGH GUIDE TO ITALIA NOVA - World Music Network RGNET 1120
Degenen die onze releases een beetje volgen, weten dat er momenteel in Italië veel gebeurt op het gebied van folk en world. Neem de doorbraak van Banda Ionica, maar ook vernieuwers als Daniele Sepe, Alpha Bass en Rosapaeda maakten indruk met hun cross-over. Al deze groepen en een aantal andere interessante ontdekkingen zijn te vinden op deze eigentijdse Rough Guide.

THE ROUGH GUIDE TO THE MUSIC OF KENYA - World Music Network RGNET 1137
Het werd tijd voor een nieuwe gids voor Kenia. De oude (Kenia & Tanzania, RGNET 1007) is al geruime tijd vervallen en sindsdien is er in dit land veel gebeurd. Naast de traditionele benga- en taarabstijlen en oudgedienden als D.O. Misiani en The Golden Sounds Band is er veel plek ingeruimd voor innovatieve geluiden: de hiphopgeneratie is vertegenwoordigd met o.a. Nyota Ndogo en Gidi Gidi Maji Maji. Een uitstekend initiatief om een dergelijke frisse update te maken en niet in gemakzucht te vervallen!

VARIOUS - ORIENTE EXPRESS - Oriente RIENCD 50
Het Duitse label Oriente heeft een aantal zeer interessante groepen en artiesten in haar 'stal', waaronder (het archief van) de onvolprezen Roemeense zangeres Maria Tanasa en de klezmergroep Kroke (bekend van hun samenwerking met Nigel Kennedy). Ook ontdekt het label regelmatig nieuwe bands, zoals het Turkse 'Tan' en het experimentele 'Media Aetes'. Al deze namen en meer zijn te beluisteren op deze verzamelaar, een must voor diegenen die nog geen kennis maakten met dit bijzondere label.

VARIOUS - PRESIDENTIAL CAMPAIGN SONGS 1789-1996 - Smithsonian Folkways SFCD 45051
Bij de vorige presidentsverkiezingen in Amerika bracht Smithsonian Folkways deze verzamelaar uit met nummers die tijdens de diverse campagnes gebruikt werden. De recentste song die er op staat is 'Don't stop thinking about tomorrow', ingezet door Clinton. Er zijn slechts een paar exemplaren voorradig!

www.musicwords.nl