O Manus van Parne Gadje
bijzonder aangeprezen

Wie ooit de opwindende zigeuner/folkklanken heeft gehoord van Parne Gadje, zoals tijdens het Folkfestival Zwolle, zal het niet verbazen, maar het album "O Manus" van deze groep inslaat als een bom. Als we tenminste Plato Mania en Roots Mail Music mogen geloven.
In de Mania 30 van Plato Mania staat-ie op 1!
En Joop van Gool van Roots Mail Music in Breda houdt zich bij het aanprijzen van deze cd helemaal niet meer in.
Even citeren:
….Soms gebeuren de meest interessante dingen direct onder je neus. Het Nederlandse Smoked Recordings komt met niets minder dan wat ons betreft de mooiste wereldmuziek plaat ooit gemaakt in Nederland. Het album "O Manus" staat vol prachtige opzwepende Balkan en Rroma improvisaties in een stijl die zo eigen klinkt dat vergelijkingen bijna onmogelijk zijn. Prachtige emotievolle ballades en opzwepende Oost-europese en Griekse volksmuziek, maar dan niet van het sukkelige maar van het vurige soort! De produktie is ongehoord krachtig en de heren hebben er twee jaar lang aan gewerkt om de sound van deze opnames zo te doen klinken dat het bij beluistering net is alsof je tussen hen in zit. De doorleefde bevlogen zang van zanger/bandeonist en voormalig circusartiest Constandse wordt bijgestaan door bevlogen medemuzikanten die gezamelijk door de jaren heen geheel op elkaar ingespeeld zijn geraakt en klinken als een krachtig organisch geheel. Voeg daar aan toe dat de opnames gemasterd werden door Alan Ward at Electric City in Brussel en je hebt een sprankelende en ontroerende wereld plaat…

Parne Gadje doet ter promotie van haar album een aantal instores. Ze staan nog onder voorbehoud, dus check regelmatig even de instores op onze site voor de laatste ontwikkelingen.
zat 15 mei - Plato Deventer 14.00 u.
vrij 11 juni - Concerto Amsterdam 14.00
zat 12 juni - Plato Groningen