Folkworld.de: Malbrook
Beste CD 2003

De CD "Malbrook" (het Duits-Scandinavische project van Wolgang Meyering) is door het Duitse Internet Magazin www.folkworld.de verkozen tot Beste CD 2003. In onze rubriek cd-rexensies werd dit album ook hoog gewaarderd. Ook in de serie Mooiste Muziek Momenten scoorde Malbrook geregeld. In de lijstjes die NewFolkSounds jaarlijks publiceert stond Malbrook bij Joop van den Bremen op plaats 1. Onlangs trad Meyering met zijn project Malbrook nog op tijdens het festival Trad It! in Groningen.

Meyering betreurt het dat hij nog niet op het affiche van het Folkwoods-festival prijkt. Kerstin Blodig, die in het Makbrook-project meespeelt, is wel op Folkwoods vertegenwoordigd in het duo Kelpie. In zijn beste Nederlands geeft Meyering desgevraagd een reactie:
"Het was zo mooi tezamen met Kerstin te speelen. We hebben niet zo veel de moglikhijd tezamen te spelen. Zo was Folkwood een heel goed moglikhijd geweest om het programma in de bezetting met Kerstin te presenteeren. Ik will nog een mal naarfragen maar ik denk het werked niet. Misschien op het folgende jaar. We hebben nu in Groningen, Odense (DK) en Mellerut (S) gespeelt en het was altijd heel goet. Het werked heel goet tezamen met de zweedse kollegas op het podium. End van july speelen we in Estland (Viljandi Folk Festival) ik ben heel gespannen op het Land en de sveer".

Een paar uur nadat bovenstaande tekst op Folkforum.nl verscheen stuurt Wolfgang Meyering nog een mailtje waaruit blijkt dat de kans niet helemaal verkeken is op een concert van Malbrook op Folkwoods. Meyering is daarover opnieuw in gesprek met Folkwoods-organisator Tinus Kanters. Begin mei volgt uitsluitsel.
Bovendien laat Meyering weten dat zijn cd Malbrook nu ook in Nederland en België verdeeld wordt via Music & Words.