Snuffelen op 't web levert
mooie muziek op

Altijd weer opmerkelijk te constateren hoe dingen samen kunnen vallen. Vorige week in het meest eigenzinnige cd-winkeltje, dat van Marc Dune aan de Geldmunt in Gent, geattendeerd op de website www.cdroots.com om muziek te beluisteren van onbekende groepen. En nog maar net terug uit Gent komt er een e-mailtje binnen, van een muzikant die verwijst naar een zelfde soort site: www.cdbaby.com:

My name is Kevin Griffin and I found your name on the Americana music in Europe chart. I wanted to ask for your opinion on my music. This is the link where you can listen to some of my newest CD. www.cdbaby.com/kevingriffin
Suggested tracks.
1 Red Skies
7 Annie Please
10 Skippy Drives.
Thank you for listening.
Kev.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben geluisterd en horen een singer-songwriter die zijn rootsy nummers begeleidt op 'n akoestische gitaar in een folk-blues stijl en soms met mondharmonica. Ik ben benieuwd naar zijn live-performance. Misschien iets voor het Folksurvival-circuit van Ad van Meurs. Ik zie Kevin al staan op maandagvond in De Buut aan de St. Rochusstraat in Eindhoven.

Gent
Marc Dune
van dat leuke cd-winkeltje in Gent vertelde me via die andere website www.cdroots.com op zoek te zijn naar goede nog onbekende bands om hun albums in zijn Gentse winkeltje te gaan verkopen.
"Als ik iets moois hoor op die site, neem ik contact op met de muzikanten. Zij moeten mij dan gewoon een pakketje cd's toesturen en dan verkoop ik ze hier. Ik ben al bezig met twee groepen uit Italië: Marlevar en Canto Discanto en met de Portugese groep At Tambur. Ik hoop dat deze aanpak gaat lukken. Ik verkoop enkel albums die ik zelf leuk vind. Dit gesnuffel op internet levert mij mooie muziek op en mijn klanten dus ook", aldus Marc.
Ik zou zeggen, wie een suggestie heeft voor Marc, laat het hem weten. Maar besef wel dat Marc zo zijn eigen voorkeuren heeft. De muziek kan voor hem niet zweverig genoeg zijn, hoewel ik ook heel puur vocaal werk in zijn collectie tegen kwam van bijvoorbeeld Marilis Orionaa.
E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trio Trad leidt top 20 Den Appel

Trio Trad voert de lijst aan van de twintig cd's die het beste verkochten gedurende de afgelopen twee maanden in folkcorner De Appel in Asse bij Brussel:
1. -TrioTrad - Music d'Europe
2. -Eva De Roovere & Gerry De Mol - Kl Bl Liedjes 3. -GOOZE - Gezellig Onderuit Zonder Elektriek
4.- Olla Vogala - Fantoom
5. -Phonix - Pigen & Drengen
6. -Ranarim - För världen älskar vad som är brokot
7. -Diversen - Jong Folk
8. -Helen Flaherty Oft times I've been cheery
9. -amoRRoma - Carduelis
10. Laïs - Dorothea
11. Gilles Chabenat - Mouvement Clos
12. Kadril - Pays
13. Mairan - Mairan
14. Jacques Vandevelde - Charmes
15. Luc Pilartz - Meslanges
16. Fluxus - Transparant
17. Jim Moray - Sweet England
18. Olla Vogala - Lijf
19. The Rough Guide - Calypso and Soca
20. Shantalla - Seven evenings, seven mornings

Meer info
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.tsmiske.be