The Ballroomquartet presenteert eerste full-cd Surfing Sufi

De eerste full-cd - Surfing Sufi - van het Belgische The Ballroomquartet ligt in de winkel. Hij wordt verdeeld door Munich Records in de Benelux.. Er zijn al enkele cd-presentaties voorzien en wel op 28 maart in The Bebop in Leuven, 14 april in ABclub in Brussel en 22 april in Kaaiman in Antwerpen.
Eind juni 2002 bracht The Ballroomquartet een eerste mini-CD uit, 'Ballroom on the Rocks'. In 2003 verscheen hun nummer (B)Eat this op de cd Jong Folk.

Met mandoline, accordeon, contrabas en drums maken ze vanaf 2001 een origineel en herkenbaar geluid, dat balanceert op de grens tussen blues, country, rock en Oosterse trance. Hoewel The Ballroomquartet instrumentale muziek speelt en akoestische instrumenten gebruikt, klinkt het geheel toch stevig en dansbaar, maar tegelijkertijd ook filmisch.

The Ballroomquartet wordt gevormd door:
Andries Boone - mandoline
Rony Deprins - accordeon
Jasper Hautekiet - contrabas
David Vertongen - drums, percussie

Andries Boone groeide op in een volksmuzieknest. Zijn vader is Hubert Boone van het Brabants Volksorkest. Andries speelde samen met drummer David Vertongen (ook producer) ooit in Polka Galop en ook in Architecten van de Toekomst. Daarin speelde ook accordeonist Rony Prins mee. Contrabassist Jasper Hautekiet (zoon van Jan Hautekiet) komt uit de jazzhoek en speelde samen met Andries Boone in Playmobiel, een project van Geert Waegemans.
www.ballroomquartet.com

GOZE leidt top 20 Den Appel

Gezellig Onderuit Zonder Elektriek voert de lijst aan van de twintig cd's die het beste verkochten gedurende de afgelopen twee maanden in folkcorner De Appel in Asse bij Brussel:
1. -Goze - Gezellig Onderuit Zonder Elektriek
2. -TrioTrad - Music d'Europe
3. -Eva De Roovere & Gerry De Mol - Kl Bl Liedjes
4.- Olla Vogala - Fantoom
5. -Phonix - Pigen & Drengen
6. -Diversen - Jong Folk
7. -Ranarim - För världen älskar vad som är brokot
8. -Didier Laloy - S-Tres
9. -amorRoma - Carduelis
10. Laïs - Dorothea
11. Kadril - Pays
12. Luc Pilartz - Meslanges
13. Olla Vogala - Lijf
14. Ossian - The Carying Stream
15. Joe McKenna - The Irish Low Whistle
16. Diversen - Cadan der Getouwen
17. Ceolbeg - Not the bunny hop
18. Daniel Sepe - Spiritus mundi
19. Berrogüetto - Hepta
20. Cian - Three shouts from a hill
Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.tsmiske.be