Nancy Whiskey presenteert vrijdag nieuw album in Enschede

Het nieuwe album "Stripping for Maloney" van de band Nancy Whiskey bevat dertien eigen composities in de bekende Nancy Whiskey-mix van poppy luisterliedjes en dansbare folksongs. De Twentse vijfmans-band zal de cd presenteren tijdens een feestelijk optreden in het Vestzak Theater te Enschede op vrijdag 27 februari a.s., samen met enkele "special guests".

Anderhalf jaar na de release van de eerste cd verschijnt 27 februari a.s. het nieuwe album van Nancy Whiskey met een sfeervolle en gevarieerde verzameling liedjes, waarvan alle muziek door de bandleden zelf is gecomponeerd en alle teksten van de hand van zanger/gitarist Marco van der Els en zangeres/accordeoniste Jettie Schokker zijn. Naast twaalf studio-tracks is op de cd ook nog een live-track terug te vinden, opgenomen afgelopen zomer tijdens het Hengelose Dollypop Festival.

De band, naast bovengenoemde muzikanten verder bestaand uit Esmeralda van Aarle (viool), Martijn Koerselman (bas) & Armand Drenth (drums/percussie) heeft de afgelopen twee jaar vele ierse pubs, kroegen, poppodia en festivals in de regio Twente met één of meerdere optredens vereerd. Snelle en dansbare Ierse folk wordt afgewisseld met pop-achtige luisterliedjes; een combinatie die gezien de hoeveelheid optredens erg aanslaat. De muziek kent invloeden uit pop, (ierse)folk, reggae en wereldmuziek.

Voorafgaand aan het optreden van Nancy Whiskey zal er een optreden plaatsvinden van singer/songwriter Rik Kaez.
Kaez is letterlijk voor zichzelf begonnen met het schrijven van muziek. Hij speelde en zong alleen in zijn eigen appartement zodat niemand hem kon horen. Tot hij op een dag mensen tegen kwam die hem hoorden zingen en het heel plezierig vonden om naar hem te luisteren. Toen wist hij het eigenlijk wel: 'Sounds and words seems useless when they cannot be heard'. Vanaf dat moment treedt Rik Kaez met zijn eigen nummers op.

Het Vestzak Theater ligt aan de Walstraat 35 te Enschede. Tel. 053 - 4301887 Reserveringslijn 053 - 4348291. De avond begint op 20.30 uur. Entree bedraagt 5 euro. Prijzen met kortingspassen CJP/Pas 65+: 3,90 euro/E-pas 2,75 euro
Exclusief voor deze avond zal de nieuwe cd te koop zijn voor slechts 5 euro!
Voor meer informatie: www.nancywhiskey.comwww.rikkaez.com
Marco van der Els 06-41310444 /