'Kitchen Table Blues' van JW Roy verschijnt 8 maart

Na het stevige album 'Keep It Coming' (2002), komt JW.Roy 8 maart met een overwegend akoestische opvolger. Voor 'Kitchen Table Blues' ging JW Roy anders dan voorheen niet met een volledige band de studio in, maar begon hij alleen met producers Gabriël Peeters (Smalltown Romeos) en Kees Spruit. Laag voor laag werden de liedjes opgebouwd rond zijn stem en akoestische gitaar, waarbij Peeters als multi-instrumentalist zijn stempel drukte op de arrangementen.

JW. Roy heeft in de loop der jaren aardig wat muzikanten leren kennen. Een aantal werken mee aan zijn nieuwe cd. Zo is er niemand minder van de partij dan Chuck Leavell, al een kwart eeuw de vaste pianist en organist van The Rolling Stones en voorheen actief bij The Allman Brothers Band, Eric Clapton, George Harrison en The Black Crowes. Afgelopen jaar maakte Leavell zich tijdens de Europese tournee van de Stones een dag vrij om zijn creativiteit aan een aantal van Roy's liedjes toe te vertrouwen.

Carrie Rodriguez op haar beurt toerde in Nederland met de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Chip Taylor. Ook zij kwam een dag in de studio langs om diverse nummers op te luisteren met haar karakteristieke vioolspel.

Verder op 'Kitchen Table Blues' oude bekenden als Roel Spanjers op toetsen, Richard van Bergen op steel- en slidegitaar, en de 'Keep It Coming'-gitaristen Eric van Dijsseldonk en Ruud van den Boogaard.

Het is voor het eerst dat een Roy-album ook enkele covers bevat: 'No Expectations', afkomstig van het Stones-album 'Beggars Banquet' en een breekbare uitvoering van Springsteens 'Lucky Town'.

Natuurlijk volgen er nogal wat promotie-concerten. Hier een overzicht:
7-3 ACOUSTIC ALLEY, DENHAAG (solo)
8-3 IN THE WOODS, HOLLANDSCHE RADING (Akoestische met band)
23-3 DE SCHALM, VELDHOVEN (met band en Roel Spanjers)
4-4 PARADISO, AMSTERDAM (met band)
2-4 SO WHAT, GOUDA (met band)
6-4 HEERENLOGEMENT, BEUSICHEM (solo)
7-4 BURGERWEESHUIS, DEVENTER (SOLO)
9-4 GLOPPE, LEEUWARDEN (met band)
11-4 WILHELMINA, EINDHOVEN (met band)
17-4 OPTIE VOOR RADIO SHOW OP BLUE HIGHWAY FEST. UTRECHT
25-4 KATTENDANS, BERGEIJK (Duo met Roel Spanjers)
14-5 LUX, NIJMEGEN (met band)
5-6 BLUESCAFE, APELDOORN (met band)
14-6 RUSTENDE JAGER, TERSCHELLING (met band)