Soms leveren de uitgaven van In A Cabin With verrassende resultaten. Breakcore en pop/rock zullen de folkliefhebber misschien niet zo aanspreken, maar de samenwerking tussen DJ Bong-Ra en zanger Maurits Westerik heeft geleid tot een rustig, melancholisch album, The Giants Of Húsavík. De plaat is gratis te downloaden.

Stop twee muzikanten met verschillende achtergronden ergens in een hutje in het buitenland, ver van hun vertrouwde bedje, en kijk wat er gebeurt. Twee notabelen uit de Utrechtse muziekwereld zijn er de afgelopen maanden ‘the talk of the town' mee. Breakcore-DJ Bong-Ra en rock/pop-zanger Maurits Westerik (GEM) spendeerden afgelopen september samen een week in een IJslands vissersdorpje. Resultaat is een opmerkelijk uitgebalanceerd, rustig album vol melancholische, trippy nummers. The Giants of Húsavík werd op 17 Januari 2009 gepresenteerd op Noorderslag. Deze plaat is, net als alle andere In A Cabin With-platen, volledig gratis te downloaden van de website www.inacabinwith.com. Tot op heden wordt de plaat gemiddeld 22.4 keer per dag gedownload. Daarnaast wordt deze gedistribueerd door V2Benelux en ligt deze in diverse winkels of is te bestellen vie bol.com, plato.nl of velvetmusic.nl.

Perscitaten:
"Deze onverwachte samenwerking levert een bijzonder sfeerrijk en mooi album op, dat eigenlijk smeekt om een vervolg." OOR

"Net als Eddie Vedders soundtrack van de film Into the Wild verzorgt The Giants of Húsavík een muzikale reis waar je nekharenvan overeind gaan staan. Intens mooi." NIEUWE REVU (4 sterren)

"De nummers zijn als ijswanden waar de warmbloedige stem van Westerik als een toorts tegen afsteekt."  NRC (4 sterren)

"... ik verliefd ben op het jengelstemmetje van Roosbeef en de verse albums van Antony & The Johnsons, The Giants Of Húsavík en Franz Ferdinand wat mij betreft nú al de drie beste van 2009 zijn... " OOR COLUMN (Theo Bennes)

"Je hoort tien melancholische meditatie liedjes met subtiele breakbeats en effecten. Hoogtepunten van het album zijn Spokesman, Mobile en The Soldiers." LIVEXS

"Vanaf de stemmige opener 'Spokesman' die van mij nog minuten had mogen doorgaan tot de experimentele afsluiter 'When You Follow The River You'll Get To The Sea' spat de inspiratie uit de speakers." FILEUNDER

"Juist die onbalans geeft een constante spanning in de composities." NIEUWE GELUIDEN

In A Cabin With is een internationaal muziek opnameproject waarbij nieuwe muziek wordt geschreven, opgenomen en geproduceerd in een inspirerende omgeving. Voor een dergelijke sessie worden één of twee Nederlandse muzikanten uitgenodigd af te reizen naar een bijzondere en inspirerende locatie ergens in de wereld. Dit kan een kerk in Ottawa Canada zijn, een houten cabin in Reykjavik of een appartement in New York. Op deze wijze worden muzikanten uit hun eigen habitat geplukt om samen met lokale artiesten van de betreffende locatie nieuw werk te creëren en op te nemen. De ervaring leert dat zowel de omgeving als de nieuwe samenwerking met lokale artiesten van grote invloed is op het eindresultaat. Zo ervaren de meeste muzikanten die meedoen  een IACW sessie niet alleen als een onvergetelijke periode uit hun leven maar ook als creatieve stimulans voor nieuw werk. Het is niet ongewoon dat je het landschap duidelijk terug hoort in de muziek, denk bijvoorbeeld aan trage duistere rock plaat opgenomen in IJsland of een vrolijke electro plaat opgenomen in Miami. Elke sessie levert een full length album op, inclusief artwork, wat geheel gratis te downloaden is en in een luxe digifile CD gedistribueerd.

LIVE SHOWS
21 Maart - Tweetakt festival - Utrecht
24 Mei - Tivoli - Utrecht (CD presentatie met Valgeir Sigurðsson (IS) + Ben Frost (IS))

Voor een overzicht van de uitgaven en downloaden zie: www.inacabinwith.com.