Begin mei 2009 presenteert wereldmuziekorkest Transpiradansa! de nieuwe cd Granuba als een muzikale postkaart vanuit eindbestemming Granuba - een soort Utopia dat een verlangen oproept naar vroegere, al dan niet imaginaire bestemmingen. Op dit album worden enkele nummers vertolkt door gastzangers Ludo Vandeau, Elly Aerden en de Zuid-Afrikaan Sam Dube.

Vooraleer Transpiradansa! zijn nieuwe cd voorstelt volgen in de maand april nog 2 concerten: tijdens Changer!, het startevenement van het Feest van de Folk (18 april in De Roma, Borgerhout) en op Dranouter aan Zee (zaterdag 25 april in De Panne). Tijdens Changer! speelt het orkest samen met 16 jonge kleinkunstenaars en folkartiesten Nederlandstalige liedjes uit beide genres. Gastartiesten zijn o.a. Klaas Delrue (Yevgueni), Lenny Maes (Lenny en De Wespen), Riet Muylaert (JackoBond), Maarten Decombel (Göze), Pascale Rubens (Naragonia) en vele anderen. Tickets voor dit eenmalige concert kosten amper 8 euro in voorverkoop. Een week later speelt Transpiradansa! nog eens ten dans (inclusief dansinitiatie) op Dranouter aan Zee, de eerste grote afspraak van het folkfestivalseizoen.

De nieuwe cd Granuba die begin mei gepresenteerd wordt is een muzikaal reisverslag, inclusief melodieuze proeverijen van onderweg: bruisende en swingende wereldmuziek maar ook pakkende liederen. Eigenzinnige bewerkingen van traditionele nummers maar ook explosief nieuw werk. Met invloeden uit de folk, de jazz en de klassieke muziek, uit de Balkan en Zuid-Amerika, uit Oost-Europa en de Lage Landen. Dertien nummers prijken op Granuba, waarvan enkele vertolkt door gastzangers Ludo Vandeau, Elly Aerden en Sam Dube, een vriend van de groep uit Zuid-Afrika.

Transpiradansa! stelt de nieuweling Granuba (twee jaar na het titelloze debuut-album) voor tijdens drie cd-voorstellingen: op zaterdag 2 mei in De Centrale in Gent (20u), op zondag 3 mei in cc De Muze in Meise (20u) en op vrijdag 8 mei in cc De Wouwer in Ravels (20u30). Tickets reserveren voor deze voorstellingen kan respectievelijk via volgende mailadressen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De cd kost 15 euro en verschijnt bij Appel Rekords (APR1426). Meer info over de cd vindt u binnenkort op www.transpiradansa.be en op www.tsmiske.be (klik door op Appel Rekords of Appel Space).

Naar aanleiding van de nieuwe cd Granuba presenteert Transpiradansa! eind april ook een volledig nieuwe website. Zie ook: www.transpiradansa.be.