Nieuwe releases

Music & Words meldt de volgende nieuwe releases:

Chris Daniels & The Kings - The Spark - MWCD 2030
De Amerikaanse zanger/gitarist Chris Daniels en zijn band The Kings zijn in ons land geen onbekenden meer. Met zijn muziek, een mix van blues, folk, cajun, jazz en rock (om enkele ingrediënten te noemen), heeft Daniels een vaste schare bewonderaars aan zich weten te binden. Met The Spark (de achtste cd onder eigen naam) stelt hij hen niet teleur. Met de hulp van The Kings en gastmuzikanten als slidegitarist Sonny Landreth, bluegrass-legende Sam Bush, accordeonist Steve Riley, pianist Bill Payne (o.a. Little Feat) en zanger/gitarist Richie Furay (o.a. Buffalo Springfield en Poco) levert Daniels een klein meesterwerkje af.

The Tannahill Weavers - Arnish Light - Green Linnet GLCD 1226
De Tannahill Weavers is een van de oudste en zonder twijfel een van de toonaangevende traditionele folkgroepen van Schotland. Sinds 1976 maakt deze band al gestaag elke twee à drie jaar een nieuwe plaat en dit is nummer 16. Het nieuwe groepslid, Colin Melville, is een briljant doedelzakspeler, die voor nieuwe input zorgt. Voor de rest is alles zo als het hoort: opwindende instrumentalen, de bekende rijke Tannies-zang en alles gebracht alsof het geen enkele inspanning gekost heeft.

Jokke Schreurs - Mijnen Tijd - Alea - WBM 21048
Dit is alweer het derde album dat gitarist Jokke Schreurs voor Wild Boar opnam. Muziek van voor den oorlog (WBM 21034) werd alom uitstekend ontvangen. Nu is er dan Mijnen tijd, een intiem solo-project. Veel stukken zijn van de hand van Schreurs zelf, aangevuld met Improvisations van Reinhardt en een nummer van Baden Powell. Een magische cd, die de virtuositeit en muzikaliteit van Schreurs onderstreept.

Various - Our Own Voices - Trikont USCD 319 Trikont staat bekend vanwege haar uitzinnige, ongelooflijk mooie, merkwaardige, maar altijd verrassende compilaties. Om daar een verzamelaar van samen te stellen is eigenlijk onmogelijk, omdat iedere Trikont-titel al een wereld om te ontdekken is. Degenen die tot nu toe nog niets van dit label weten, moeten maar snel deze goedkope cd aanschaffen en zich vergapen aan al dat moois: Russendisko, Globalista, La Paloma, Africa Raps, Black & proud, Rembetika, Muhammed Ali...

Cochon Bleu - Eau - -I-C-U-B4-T- CUP 8028
Eau is de tweede cd van een eigenzinnig, modern cajungezelschap uit het noorden van Nederland. De bewerkingen van cajuntraditionals en klassiekers (o.a. van Amedee Ardoin en Camey Doucet) en het eigen werk dwingen bewondering af door de eigenzinnigheid, de humor en de tomeloze inzet (vgl. de vroege Pogues of The Dropkick Murphys). Prachtplaat voor een bescheiden prijs. Aanschaffen, draaien en feesten!