Album Of Niet Alleen van
theaterman Wim De Wulf

Na de mini-cd Maten en Gewichten heeft de Vlaamse theatermaker Wim De Wulf als zanger/gitarist nu het album Of Niet Alleen uitgebracht.
De Wulfs liedjes hebben verwantschap met die van Zakformaat XL, het gelegenheidsproject van Patrick Riguelle, Kris De Bruyne en Wigbert Van Lierde. Zijn Nederlandstalige teksten zijn uit het leven gegrepen zijn. Zijn muziek bevat elementen uit jaren 60 rock, chanson, singer-songwriter, folk en jazz.

Het is de bedoeling dat Of niet alleen meer wordt dan een muziekoptreden of een theatervoorstelling, vertelde De Wulf onlangs in De Standaard:
,,Ik wil wat muziek spelen en een paar verhalen vertellen. Soms is er een direct verband en anders zorg ik wel voor een indirecte link. Ik heb al drie verhalen geschreven. Eentje over een kind dat ongedurig vooruitkijkt, iets over een coole puber die naar niets kijkt en een over een volwassene. Misschien komt er nog een vierde verhaal bij over een dode die terugblikt, maar dat zien we dan nog wel.''

Wim De Wulf is al jaren actief in het theater. Eerst als acteur, later als regisseur en als tekstschrijver. De Wulf schreef ook libretto's en regisseerde opera's. Hij ensceneerde hedendaagse opera's in Weimar en Erfurt. Bij Ultima Thule werd hij artistiek leider.

Na zijn in eigen beheer uitgebrachte mini-cd Maten en gewichten heeft Wim De Wulf nu een volwaardige opvolger klaar. Of niet alleen stelde hij onlangs voor in de AB in Brussel in een concert samen met zijn begeleidingsgroep De Bezetting (Wim de Wulf met Bruno Deneckere, Nils de Caster, Yves Meerschaert, Koen Kimpe en Tom De Wulf). Op Koen Kimpe na werkten deze muzikanten ook mee aan de cd-opnamen evenals: Kommil Foo, Tom Wouters, Bart Maris, Gwen Cresens, Jokke Schreurs en Mario Vermandel.

Nieuwe releases met o.a.
Bela Fleck & The Flecktones

Bela Fleck & The Flecktones - Little Worlds - Columbia/Sony
Banjovirtuoos Bela Fleck heeft met Little World een box afgeleverd met 3! voortreffelijke cd's. Naturlijk wordt hij begeleid door zijn saxofonist Jeff Coffin, basfenomeen Victor Lemonte Wooten en diens slagwerk spelende broer Future Man. Maar Fleck krijgt bovendien assisentie van een aantal andere grootheden uit de folk, jazz, country en wereldmuziek onder wie Bobby McFerrin (zang), Branford Marsalis (sax), de Chieftaines, Sam Bush (mandoline) en Bernie Williams. Dat levert tweeënhalf uur spannende muziek op.

Billy Talbot Band - Alive In The Spirit Worls - IRCD019
Bij Inbetween Records komt het debuutalbum uit van de Billy Talbot Band. Het album heet 'Alive In The Spirit World' (IRCD019). Billy Talbot is de bassist van Neil Young & Crazy Horse. In zijn band zingt Talbot en bespeelt verschillende gitaren. Hij wordt onder andere bijgestaan door Rain Parade (lead-gitaar), Jeff Chase (bas), Stephan Junca (drums), Erik Pearson (keyboards, harmonica en gitaren) en Tommy Carns (gitaren en banjo).

Ad Vanderveen - Late Bloomer - UTR Records
Late Bloomer is Ad Vanderveen's 'Greatest Hits vol. 1' album voor de VS. Alle tracks op dit 78 minuten durende album - van rustig tot rock & roll - zijn geremasterd en soms voorzien van een alternatieve mix. Het album is via Inbetweens te verkrijgen

HeyDay - HeyDay
De frontvrouw van de band HeyDay is de getalenteerde Marike Jager, die onlangs de Grote Prijs van Nederland won in de categorie singer-songwriter. Met haar band HeyDay heeft ze een demo opgenomen met vier songs.