Single Ile 32 van Bal des Boiteux
is te downloaden

De eerste single van Bal des Boiteux Ile 32 is uit. Het is een productie van Stef Kamil Carlens en Karel De Backer. Je kan Ile 32 beluisteren en downloaden op www.baldesboiteux.com. De CD Gods and horses wordt 27 januari gepresenteerd. In die tijd treedt Bal Des Boiteux op tijdens het Route 04 Festival in Gent en Tilburg.

BDB brengt een compacte mix van pop, folk en jazz. Vijf jaar geleden bij het ontstaan van BDB werd er gerept over afro-balkan-folk en belgisch bier in scandinavië.
De afgelopen jaren is het groepsgeluid verfijnd. Joris Blanckaert (ook actief bij de Boomfanfare) en Lieven Nijs (eveneens Boomfanfare) vonden hun poppy roots terug, Tim Vandenbergh (daarnaast actief bij Assunta Mano) volgde een jazz-opleiding, Maarten Marchau (Djamel en Boomfanfare) sloot zich aan bij het gezelschap uit nieuwsgierigheid naar de voor hem nieuwe invalshoek van folkmuziek. De jazz en klassiek geschoolde violist Jeroen Baert (Sioen, Boomfanfare en Humble Grumble) raakte via de Boomfanfare gefascineerd door BDB. De metamorfose resulteerde in 4 demo's in evenveel jaren en vooral een stevige live-reputatie.

In 2002 speelde BDB op het internationale EBU-festival in Duitsland, en kwam zo via de radio in contact met Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) die de geknipte persoon bleek om BDB haar debuut-album te helpen realiseren.

BDB:
Jeroen Baert: viool
Joris Blanckaert: accordeons
Lieven Nijs: gitaar & doedelzak
Maarten Marchau: traverso
Tim Vandenbergh: contrabas

Tijdens enkele zomerconcerten sprong Jan Verstaen bij op drums en elektro. Verstaen is te horen op de cd, en ook live zijn er plannen voor een vastere samenwerking.
Wie wil reageren kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .