Waarschuwing voor de Scheepvaart lanceert nieuwe CD

De groep Waarschuwing voor de Scheepvaart presenteert aanstaande zondag (7/12) haar derde CD: King Fethi's Dream. Deze internationale achtmans band afficheert zich als Blaasorkest Voor Wereldmuziek.
De cd-presentatie is zondag in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Voor reserveringen: 020 - 638 5606 De zaal is open vanaf 14:30 uur. Het concert begint om 15:00 uur. Entree aan de deur 5 Euro (kinderen gratis).

De achtmansformatie Waarschuwing voor de Scheepvaart (zeven blazers en een percussionist) laat zich inspireren door muziek uit alle windstreken. Van Cuba tot Zuid-Afrika, van Algerije tot de Balkan en van Zweden via Italië langs Turkije naar Nergenshuizen. Daardoor ontstaat een spannende mix van jazz, zigeunermuziek, folk, improvisatie, Algerijnse Raï, Cubaanse Son, Zweedse bruidsmars en Jiddische klezmer. Vrolijk, energiek en toegankelijk.

De groep bestaat uit: Ümit Catak, Frank Coornaert, Bart de Gans, Koen de Gans, Rein de Graaff, Henrik Holm, Frans Limburg, Maarten Ornstein en Maurits Millenaar. De bandleden komen van origine uit Nederland, België, Turkije en Zweden. Als band of als individuele muzikanten speelden zij onder anderen met Drs. P., Internationaal Dans Theater, New Cool Collective, Vals Plat en zigeunerorkest Tata Mirando. Daarnaast zijn ze beloond met diverse muziekprijzen.

Waarschuwing voor de Scheepvaart speelde onder meer in Paradiso, de Uitmarkt Amsterdam, Music Meeting Nijmegen, opening Filmfestival Rotterdam, premièrefeest cabaretduo De Berini's in Rotterdam, opening Hotel New York, Europees Muziekfestival in Brugge, Arti et Amicitiae Amsterdam, De Rode Hoed, Micro Festival Dortmund, Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

Op 1 januari 2004 treden ze op tijdens de niewjaarsreceptie van de gemeente Amsterdam in Het Concertgebouw.

Info: www.waarschuwingvoordescheepvaart.nl

Kim Delcour (BUB) overweegt stap naar meer songs

Kim Delcour, het creatief brein achter de Belgische groep (BUB), is op zoek naar een tekstschrijver. Deze opvallende uitspraak - (BUB) speelt tot nu toe hoofdzakelijk instrumentale nummers - doet Delcour in een gesprek dat DJ.Jak met hem had naar aanleiding van de nieuwe cd Bubinga.
Op zijn site www.folkroddels.be publiceert DJ.Jak dit interview. Hier enkele citaatjes:

DJ.Jak: In 'dreaming so fast' zing je. Het nummer is qua muziekstijl enigszins afwijkend van de rest van de cd. Het heeft veel mee van de electro-pop van b.v. Japan (80's, zanger David Sylvian), of zelfs van het meer arty STEELY DAN. Ken jij deze oude groepen (want ze zijn waarschijnljk van voor je generatie) ?

Kim: Ja, ik heb al van die groepen gehoord, ik ben van 1975, dus ben opgegroeid in de 80's, en heb daar nog altijd veel muzikale herinneringen aan: ik hield cassetjes bij met de hitparades van toen; Ik heb nu ook veel van de jaren 80 op cd thuis. Ik ben trouwens nog altijd fan van Duran Duran en de synthesizerpop uit de vroege jaren 80. Op dat nummer hebben we trouwens ook bewust drumcomputers en synthesizers uit de jaren 80 gebruikt.

DJ.Jak: Anders is de cd hoofdzakelijk instrumentaal.

Kim: Ik moet bekennen dat ik eigenlijk op zoek ben naar een tekstschrijver om samen songs te maken (moest een lezer van folkroddels zich geroepen voelen!)...

DJ.Jak: De scottish 'Duck & Cover' werd o.a. geschreven door Greet Garriau die vroeger meespeelde bij (BuB). Dateert dit nummer van die periode, of was er nu opnieuw een (losse) samenwerking tussen (BuB) en Greet?

Kim: Dat nummer dateert van de periode
met Greet; we hebben dat nummer in zeer veel gedaantes gestoken en geprobeerd, maar nu pas hadden we een versie die bij de melodie paste en het juiste karakter overbracht.

DJ.Jak: De andere scottish 'Scottish voor Olle' is eigenlijk veel te traag om dansbaar te zijn, behalve dan het middenstuk. (Achille Couchon(attention)' is b.v. veel dansbaarder). Ik veronderstel dat het ook helemaal niet de bedoeling was om een dansbare scottish te maken?

Kim: neen, ik ga nooit uit van dansen, ik ga enkel uit van wat ik in mijn hoofd hoor, van een melodie, en ik ga ze niet versnellen om ze dansbaar te maken als ze trager beter klinkt…