Op 30 september presenteert Ming's Pretty Heroes, de band rond zangeres en songschrijver Ming, de cd Ok Mr. Mix (marketing en distributie Coast to Coast). Het typische singer-songwriter geluid wordt live en op de plaat echter voorbij geraasd door vette synth solo's, logge drums, een heus omnichord en soms zelfs een klein strijkorkest.

Voor de opnames van Ok Mr. Mix ging Ming's Pretty Heroes naar Antwerpen, waar ze samenwerkten met technicus/co-producer Christophe Albertijn (o.a. Milow, Zita Swoon, Brazzaville). Singer-songwriter Ai Ming Oei ('85) volgde in haar jeugd piano- zang- en ballet lessen, ging een jaar naar een high school in Amerika en werd in 2005 aangenomen op de Codarts Popacademy. Ze kwam er steeds meer achter dat er een singer/songwriter in haar schuilde. Ze regelde een optreden in een Rotterdams Café en speelde samen met gitarist Clemens Blacquière (Rigby, Nikki) bibberend haar eerste tien composities. Meer optredens volgden en ook werd Ming programmeur van de wekelijkse Singers Sunday Stalles. Ming's Pretty Heroes bouwde uit naar een volledige popband en er werd een EP Cut Off from Gravity opgenomen in de Waterfront Studio. In maart 2008 werden de plannen voor een album concreet. Bassist Bas Nuiver was nauw betrokken bij het maken van de preproducties en produceerde zo een aantal nummers op Ok Mr. Mix. Het album is in twee weken opgenomen in de Reanimator studio in Antwerpen. In mei 2009 wonnen ze de NCRV Volgspot Open Podium finale. Juryrapport: ..."we werden het unaniem eens over het opvallende, creatieve, verrassende, roodharige Rotterdamse talent Ai Ming Oei en haar muzikanten."

De albumtitel is ontleend aan het begin van het nummer One (gezongen door Aimee Mann op de Magnolia soundtrack), Ok Mr. Mix werd een studioslogan bij de opnamen en is (onder andere) een hint naar de nieuwe elektronische invloeden die je zeker ook live kunt verwachten. De bandnaam komt van een track van Gabriel Rios, Pretty Heroes. De schijnbare tegenstrijdigheid sprak Ming aan. Een "hero" is natuurlijk stoer en redt de wereld met heldhaftige daden en eigenlijk klopt dat niet helemaal met de term "pretty". Achter de poppy begeleiding gaan vaak donkere teksten schuil over o.a. een huurmoordenaar, de droevigheid in kranten en het nieuws, maar ook persoonlijke onderwerpen en liefdesliedjes komen aan bod.

Bandbezetting: Bas Nuiver: bas (ook o.a. Hermes House Band International & Stefan Schillband) / Jordi Geuens: drums (ook o.a. Postman & Lize) / Jack van de Ven: toetsen (ook o.a. Leona) / Sander van Dijck: Gitaar
 
Websites: www.MingsPrettyHeroes.com, of luister alvast op www.MySpace.com/MingsPrettyHeroes.

Optredens:
30 september 2009: Rotown, Rotterdam (Ok Mr. Mix - album release party)
1 oktober 2009: Theater De Lievekamp - Oss (opname Volgspot Radio 2)