Frozen Fish, Antwerps fiddle/gitaar duo lanceert mini-cd '6-pack'

Frozen Fish, een Antwerps duo met zang, gitaar en fiddle, brengt 5 eigen songs en een traditional uit op een mini-cd in eigen beheer. De nummers klinken als een mix van westerse folk met een bluesy randje, en werden subtiel gekruid door een schare gastmuzikanten uit het Ierse Sligo.

De mini-cd '6-pack' wordt officieel voorgesteld in vier Antwerpse café's op 23, 24 en 25 april 2004 tijdens het 'Feest van de Folk'.

6-pack Frozen Fish zanger gitarist Rob Segers en violist Kris Laukens namen deze songs tijdens de zomer van 2003 live op in de homestudio van Kris in Antwerpen. Met het resultaat trokken ze naar Sligo (Ierland) waar bevriend muzikant Rodney Lancashire in zijn studio een reeks opnamesessies regisseerde met een aantal Ierse gastmuzikanten. Zij kregen alle vrijheid, en met de inspiratie uit de Frozen Fish-opnamen en hun rijke muzikale bagage gaven ze de opnamen een bijzondere schwung.

Terug op Belgisch grondgebied werd het geheel, intussen '6-pack' gedoopt, verder gemixt en gemasterd. De songs op '6-pack' zijn niet geschreven in functie van de opname. De ideeën, teksten en melodieën bestaan al veel langer en rijpten doorheen de jaren tijdens de talloze Frozen Fish-jamsessies. De muziek uit het brede westerse folkrepertoire was daarvoor een belangrijke inspiratiebron.

Voor '6-pack' moesten het 'live-gevoel' en de ruimte voor improvisatie absoluut overeind blijven, reden waarom heel bewust gekozen werd voor directe live-opnamen. De muziek is energiek, soms wild en vaak up-tempo.

Frozen Fish speelt intussen als duo een kleine 10 jaar samen. Frozen Fish heeft erg veel op straat gespeeld in Antwerpen, maar ook in Engeland, Schotland en Ierland, waar het 'busken' door de jaren een manier van reizen is geworden. Daarbij komen talloze pub-sessions en café-optredens in Antwerpen én op reis. Tot slot speelde Frozen Fish een brede podiumervaring bijeen op recepties, officiële openingen, festivals, culturele events en in jeugdhuizen.

Muzikanten
Rob Segers
(° 1976) leerde op eigen houtje gitaar spelen, is zanger, gitarist en mondharmonica-speler in Frozen Fish.
Kris Laukens (° 1977) begon ooit met klassieke viool, maar verdiepte zich sinds Frozen Fish vooral in folk & bluesfiddle en soms in whistle en mandoline.

De gastmuzikanten komen allemaal uit het Sligo muziekcircuit.
Rodney Lancashire speelt op '6-pack' mandola en mandoline.
Steffi Geremia brengt flute, percussie en backing vocals in een aantal van de nummers.
Eamonn Costello laat z'n accordeon dampen bij de 'Yiddishe Honga'.
Cathy Jordan (welbekend als zangeres/bodhrán speelster van de populaire Ierse band Dervish) speelt bodhrán en bones bij 'The Man' en 'Sabrina goes Classic'.

Cd-voorstelling
'6-pack' wordt door het duo Frozen Fish officieel voorgesteld tijdens het 'Feest van de Folk' op vier locaties. Inkom is overal gratis :
- Vrijdag 23 april - 22:00u Café Misantroop, Waalse Kaai 33, Antwerpen - Zaterdag 24 april - 21:00u Muziekkroeg Espiral, Frans Beirenslaan 69, Borsbeek
- Zaterdag 24 april - 23:30u Café Heksenketel, Pelgrimstraat 22, Antwerpen
- Zondag 25 april - 21:00u Café De Muziekdoos, Verschansingsstraat 63, Antwerpen

Contact & meer info:
Website : http://www.frozenfish.be
E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.