Nieuwe Releases met o.a. Hans Theessink

Music & Words meldt de volgende nieuwe releases:

HANS THEESSINK BAND: BRIDGES - Blue Groove sacd: BG 1520
Na de zeer goed ontvangen cd 'Songs From The Southland' (BG 61) is het nu weer tijd voor een cd met eigen songs en een volledige band. De in Nederland geboren en in Oostenrijk wonende blueszanger/gitarist Hans Theessink weet met iedere cd weer nieuwe wegen te bewandelen (een kenmerk van de werkelijk creatieve muzikant). Zo bevat dit album zeker vier nummers waarbij de scheidslijn tussen bijvoorbeeld blues en pop of blues en wereldmuziek niet meer aan te geven is. Het bluesgevoel blijft echter duidelijk aanwezig en zo is deze cd zeker ook voor de liefhebber van bijv. Tony Joe White, JJ Cale of Paul Simon een aanrader. Dit is een Hybrid Stereo Super Audio cd. Hans Theessink is binnenkort weer in ons land:
25 apr Amen - De Amer (mi/av)
2 mei Coevorden - Vancouver (mi)
6 mei Dinxperloo - 't Sportcafe
7 mei Enschede - De Roef

THE ROUGH GUIDE TO RAVI SHANKAR - World Music Network - RGNET 1134
Pandit Ravi Shankar: hij introduceerde Indiase muziek in het westen, speelde met zowel de Beatles als John Zorn, Phillip Glass en Yehudi Menuhin. Een keuze uit een oeuvre dat bijna 45 jaar omvat is een onmogelijke opgave. De samensteller koos o.a. een stuk uit 'Transmigration macabre' (filmmuziek) en een tabla-solo, vanwege het feit dat Shankar degene was die de tabla uit zijn ondergeschikte rol als begeleidingsinstrument haalde.

THE ROUGH GUIDE TO MAMBO - World Music Network - RGNET 1136
Cubaanse roots en een stevige invloed vanuit de orkesten en danszalen van New York maakt de mambo tot een belangrijke factor in latin dansmuziek. Van pioniers tot hedendaagse vernieuwers, deze Rough Guide is een uiterst swingende encyclopedie met o.a. Tito Puente, Mario Bauza, Eddie Palmieri, Xavier Cugat, Machito en Snowboy.

THE ROUGH GUIDE TO ETHIOPIA - World Music Network - RGNET 1124
Regelmatig laat een Rough Guide ons kennis maken met een land waar we in muzikaal opzicht weinig van weten. Neem nu Ethiopië: veel verder dan Aster Aweke en Mahmoud Ahmed zal de gemiddelde kennis niet reiken. Luister dan vooral naar deze compilatie, urban pop met veel brassinvloeden of soms zelf pure jazz, opvallend goede nieuwe bands als Fanaye Tesfaye, maar ook de hypnotiserende klanken van de begena, de traditionele 'harp van Koning David'.