The Watchman
presenteert nieuw album Weep on Willow

The Watchman (Ad van Meurs c.s.) heeft het nieuwe album Weep on Willow afgerond. Op donderdag 25 maart presenteert Van Meurs dit akoestische bluesy album in Café Wilhelmina te Eindhoven. Hij wordt daarbij onder andere bijgestaan door Stephan Jankowski op gitaar.
We citeren van de site van het Folksurvival-project van Ad van Meurs:
… Weep on Willow is deels een release voor de mensen die vaak bij optredens komen en dan graag de bluesier songs van The Watchman willen aanschaffen; mensen die in feite het spelplezier en de opwinding mee naar huis willen nemen. Deels is het een reactie op het alom geprezen album Carnival of Circumstance, in die zin dat Ad van Meurs, in plaats van wederom zijn ziel tegen het licht te houden, nu eens een keer lekker met de mannen wilde spelen en een ongecompliceerd, toegankelijk album wilde maken. Uiteindelijk werd het toch een echt Watchman album met het donkere stemgeluid van Ad en de angelieke stem van Ankie, hier en daar ravijndiepe ernst, dan weer vrolijke melodietjes, maar dit alles binnen een bluesy frame en met spectaculaire gitaar soli van Stefan Jankowski en ronkende bariton sax-riffs van Menno Romers. Twee ouwe krakers(Laundry Days en Louisiana Blues) zijn in een nieuw jasje gestoken en op het album geplaatst zodat de koper met éen aanschaf al het bluesier materiaal van The Watchman tot zijn beschikking heeft….

Intussen gaat Van Meurs vrolijk voort met zijn Folksurvival-circuit waarin hij elke maandag groepen presenteert in De Buut in Eindhoven (nu 1/3 Eric van Dijsseldonk) en elke dinsdagavond in café Alleman in Gemert. En op 22 april is de derde avond van zijn project Van Meurs presenteert in Muziekcentrum Eindhoven. Dan treden er op het Hongaarse Teka en het Japanse snarenwonder Satoshi Ueda.

Komende maand staan de volgende negen concerten op het programma van The Watchman:
Di 02/03 14:00 Live in Radioprogramma de Smet
Wo 03/03 21:30 Burgerweeshuis(cafe) Deventer
Zo 07/03 17:00 Waag Haarlem
Zo 07/03 21:00 Snaeffel, Haarlem
Zo 14/04 16:00 De Buers, Oosterhout
zo 21/03 16:00 Jonosh, Asten Heusden
do 25/03 21:00 Wilhelmina, Einhoven(cd presentatie met band)
zo 28/03 15:00 Ijsselmeer, Oosterleek
wo 31/03 20:30 De Tol ,Zelhem

En dan zit hij half april weer eens voor acht concerten in Engeland.