Folkwoods viert eerste lustrum mogelijk met cd

Het Folkwoods Festival viert het eerste lustrum op 13, 14 en 15 augustus mogelijk met de release van een speciale Folkwoods-cd. Daarop staan nummers van groepen die de afgelopen vier keer op het festival gestaan hebben, plus een aantal nummers van festival-acts van deze vijfde editie. Hoewel nog hard gewerkt wordt aan de definitieve realisatie van dit project, zijn er al contacten gelegd met diverse groepen over rechten en dergelijke. Namen die in dat verband genoemd worden zijn: Ygdrassil, Warsaw Village Band, B.A.R.K., Fiamma Fumana, Morenn, Dommelvolk, Bots en AEDO.

In mei nieuw album Carmina mét opnamen van overleden pianist Jacobsen

Carmina brengt in mei een nieuwe CD uit. Daarop is de (overleden) Pete Jacobsen te horen. Het betreft materiaal dat al opgenomen was maar waarvoor de groep geen middelen had om dat uit te brengen. Van die CD wordt ook een single getrokken.
Carmina maakt al ruim 10 jaar Celtic Jazz die zeer gewaardeerd wordt in Engeland/Ierland en ook in België. Afgelopen jaar overleed pianist Pete Jacobson, kort na het voltooien van het album "On a Quiet Street". Samen met Pippa Marland (zang, alt-en sopraansax, whistles) en Rob King (gitaar, mandola) vormde Jacobson de basis van Carmina.