Wat lokale artiesten Sjoerd, het Vlielander Zeemanskoor en Drijfhout al lang wisten begint nu ook bij andere artiesten door te dringen: Vlieland is uitermate geschikt om cd's op te nemen. De rust van het eiland, even geen afleiding, en de omgeving om tussendoor uit te kunnen waaien.  Daarnaast waren er voor Liam Robinson nog enkele redenen om naar Vlieland te komen.

Liam Robinson
komt uit Lincolnshire aan de oostkust van Engeland. Hij geeft optredens, workshops en doet onderzoek op het gebied van traditionele muziek, liederen en dansen uit zijn gebied.  Optredens en workshops gaf hij in Engeland, Europa en Noord-Amerika.

Liam groeide op in het vissersdorp Grimsby, al op jonge leeftijd groeide zijn interesse voor muziek van de vissermannen en zeelui. Tijdens het Harwich festival voor maritieme muziek ontmoette hij Nils Koster (folkduo Drijfhout). Beide gaven ze concerten tijdens dit festival. Al snel ging het gesprek over hun gemeenschappelijk interesse voor het speuren naar traditionele muziek uit hun eigen regio. Hierdoor ontstond het idee bij Liam om samen een cd op te nemen. Het repertoire van deze cd zal voornamelijk bestaan uit muziek van de oostkust van Engeland, en dan met name uit Lincolnshire en het gebied rond de rivier Humber.

Nederlanders hebben in de historie een grote rol gespeeld in Lincolnshire. De moerassen in het zuiden van Lincolnshire zijn in de 17e en 18e eeuw begaanbaar gemaakt door Nederlandse ingenieurs. Vele Nederlandse schepen deden de haven van Grimsby aan om handel te voeren en veel commandeurshuizen zijn gebouwd van Nederlandse bakstenen die als ballast aan boord van de zeilschepen werden meegenomen.  Daarnaast zijn er natuurlijk de connecties die zijn ontstaan vanuit de visserij.

De Drijfhout studio is inmiddels specialist op het gebied van opnemen van maritieme muziek.
Liam kijkt met verlangen uit naar zijn bezoek aan Vlieland. "Het wordt hard werken, toch hoop ik ook genoeg van het eiland mee te krijgen. Ik kijk er enorm naar uit om een prachtige plaat samen met Nils te maken.  Het is belangrijk voor iedereen dat deze oude liederen door jonge mensen worden gezongen en op cd komen ."
De opnames starten op 10 februari, de release van deze cd is gepland voor juni 2010.