Vinyl vormt de basis voor het album Zilverziel van singer/songwriter Sido Martens. Een heuse elpee op 33 toeren, geperst van 180 grams kwaliteitsvinyl. Ouderwets, inderdaad, maar tegelijkertijd ook heel modern gezien de gestage opmars die vinyl tegenwoordig doormaakt.

Zilverziel komt uit op Transformer Records, het label van Walter Tremp, eigenaar van de gelijknamige opnamestudio in het Friese Beetgum. Tremp staat bekend om zijn voorliefde voor en kennis van vintage apparatuur van Studer en Revox. Het album wordt dan ook analoog, dus op band, gemixed en gemasterd. Analoge opnames onderscheiden zich van digitale door hun warme en volle klank, terwijl digitaal minder diepte heeft en vaak sterieler klinkt. Om de luisteraar dat zelf helemaal te laten bepalen, want het blijft ook een kwestie van smaak, zit bij elke elpee ook een cd (met uiteraard dezelfde splinternieuwe liedjes).

Zilverziel (lp + cd) verschijnt medio mei in een genummerde en gesigneerde oplage van 200 stuks en kost 24,90 euro, en dat is inclusief 6,75 euro verzendkosten.

Meer info over Sido Martens vind je op: www.sidomartens.com.