Ierse folkband The Lowland Paddies presenteert zaterdagavond 6 maart haar eerste studio-album in thuisbasis Bergen op Zoom. Een aantal jaar geleden bracht de band de CD For Fun And Diversion uit. Die werd opgenomen in de slaapkamer van één van de bandleden. Dit keer werden de opnames serieuzer aangepakt.

Het afgelopen half jaar brachten de bandleden regelmatig tijd door in de Etten-Leurse studio First Take Music. Het resultaat daarvan is het album 'Till The Cows Come Home, een mix van Ierse, Schotse en Amerikaanse volksmuziek. Naast de wat bekendere (Two Sisters, Ballad of St. Anne's Reel) en minder bekendere (Billy Taylor, Old Woman in Cotton) traditionele nummers zijn op het album ook de nodige jigs en reels te horen.

De Paddies, inmiddels zo'n vijf jaar bij elkaar, zijn vijf jongeren afkomstig uit Noord-Brabant: Albert-Jan Verhees (leadzang, bodhrán, gitaar en basgitaar), Dennis Heijt (mandola, bouzouki, bodhrán en mondharmonica), Jasper Langenberg (accordeon, box en zang), Hanneke Nagtzaam (whistles, bodhrán en zang) en Robbert Langenberg (banjo, mandoline en zang). Dankzij hun meerstemmige zang en uitgebreide instrumentatie bestaat hun repertoire uit een grote diversiteit aan Ierse pubsongs, ballads en instrumentale nummers.

Het nieuwste resultaat van dit samenspel zullen ze zaterdagavond 6 maart in het Bergen op Zoomse vestzaktheater Het Zwijnshoofd presenteren. Na afloop van het optreden van The Lowland Paddies, waarbij de band de nummers van de CD ten gehore zal brengen, kunnen de bezoekers genieten van een optreden van folkartiesten Robert Pfeiffer & Peter Kelly. De CD zal tijdens deze avond tegen een introductieprijs worden verkocht.

lowland paddies
The Lowland Paddies

CD-presentatie The Lowland Paddies, zaterdag 6 maart 2010
Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree: gratis
Adres: Vestzaktheater Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18, Bergen op Zoom
Voor meer informatie: www.lowlandpaddies.nl.