De cd Lágrimas (met de hit Canção do Mar) van Dulce Pontes was in 1995 de allereerste CD ooit die bij de toen net opgerichte platenmaatschappij Coast to Coast uitkwam. Nu, 15 jaar later, brengt het label ook het nieuwe dubbelalbum Momentos uit in ons land en op 17 juni komt de Portugese zangeres optreden in Carré in Amsterdam.

Dulce Pontes maakte haar professionele debuut in november 1988 in de musical Emfin sós. Na een kort uitstapje in de popmuziek begon ze in 1993 aan haar echte artistieke koers met het album Lágrimas dat de grondvesten van de Portugese muziek deed schudden. Vanaf dat moment bleek ze in Portugal een singer-songwriter die met niemand viel te vergelijken. Haar zoektocht naar nieuwe muzikale talen stopte nooit en toen in de Anglo-Saksische landen aan het begin van de 21ste eeuw de fado werd ontdekt bleek Dulce een visionair, want ze was toen al 10 jaar bezig. Ze houdt zich overigens niet alleen bezig met fado en noemt zichzelf ook geen fadista. Ze zoekt ook naar andere, soms vergeten, Portugese tradities, altijd vernieuwend en zonder commerciële plannen. De samenwerking met artiesten uit andere landen, haar eigen composities of haar interesse in andere soorten muziek, ze laten allemaal de avontuurlijke kant van een complete artiest zien.

Inmiddels heeft Pontes al heel wat cd's op haar naam staan, o.a. Lusitana, Caminhos, de dubbel CD Brisa da Coração, Best of Dulce en tenslotte het goed ontvangen O Coração Tem Três Portas. De nieuwe dubbelcd Momentos bevat een aantal van haar meest ontroerende momenten, live en in de studio opgenomen. Op harmonieuze en samenhangende wijze is de eerste CD overduidelijk Portugees en de tweede is meer internationaal van aard.

Donderdag 17 juni 2010 geeft ze een eenmalig concert in Carré (Amsterdam). Entree van €20 tot €57, aanvang 20:00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via www.theatercarre.nl.