Het album Zilverziel van Sido Martens verschijnt eind mei en bevat 12 versgeschreven Nederlandstalige liedjes, is geperst op 180 grams vinyl en verpakt in een klaphoes. Een ouderwetse elpee met nieuwe muziek. Echt analogisch, aldus Martens. Bij de elpee, die vanaf nu bij de zanger besteld kan worden, zit tevens een cd met dezelfde liedjes.

Vinyl vormt de basis voor het album Zilverziel van singer/songwriter Sido Martens, wiens album Schraaltroost & Liefspraak vorig jaar nog in de top van heel wat jaarlijstjes terechtkwam. Een heuse elpee op 33 toeren, geperst van 180 grams kwaliteitsvinyl. Ouderwets, inderdaad, maar tegelijkertijd ook heel modern gezien de gestage opmars die vinyl tegenwoordig doormaakt.

Zilverziel is analoog, dus op band, gemixed en gemasterd. Analoge opnames onderscheiden zich van digitale door hun warme en volle klank, terwijl digitaal minder diepte heeft en vaak sterieler klinkt. Om de luisteraar dat zelf helemaal te laten bepalen, want het blijft ook een kwestie van smaak, zit bij elke elpee ook een cd (met uiteraard dezelfde splinternieuwe liedjes).

Het album, waarvan 200 genummerde en gesigneerde exemplaren beschikbaar zijn, is vanaf nu te bestellen via: www.sidomartens.com.