De Zuid-Limburgse formatie Sally Goodin speelt New England Old-Time muziek, en presenteert haar eerste cd, Rusty Door And A Fallen Star op 29 mei aanstaande tijdens The American Old-Time Night in Theater Landgraaf.

Deze cd heeft de groep eigenhandig opgenomen met een oude Amerikaanse opnametechniek. Alle songs zijn in één take opgenomen, zonder overdubs en correcties. Daardoor ontstaat het rauwe ongepolijste geluid van weleer, onder het motto `You are the audience, and what you hear is what you get!`
American Old-Time is een verzamelnaam voor alle muziek van voor 1930, ontstaan vanuit de stroom Europese emigranten (voornamelijk Ierland en Schotland), die vanaf 1600 Amerika bevolkten. Beïnvloed door de muziek van de plaatselijke bevolking (Indianen) en later de negerslaven ontstond old-time mountain muziek, met vertakkingen naar old-time cajun en old-time blues. De muziek die vanavond gepresenteerd wordt, heeft nauwe banden en directe links met deze oude Amerikaanse rootsmuziek. Ook zijn de Keltische invloeden vanuit West Europa nadrukkelijk aanwezig.

De in Amsterdam woonachtige singer-songwriter Anna Curvers opent de avond met haar band Goodwin Sands. Deze groep toert regelmatig in Ierland en Engeland, en speelt eigen gecomponeerde songs met Keltische en Amerikaanse raakvlakken.

McPeters richt zich voornamelijk op muziek uit de Amerikaanse depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw. McPeters speelt muziek uit de tijd van de 78 toeren platen en de koffergrammofoon. Oude Amerikaanse folkmuziek die leunt tegen de country. Ernest Peters zingt en speelt gitaar en mondharmonica en Jop Peters speelt gitaar, mandoline en lapsteel.

Sally Goodin brengt Keltisch georiënteerde old-time uit New England, Oost Canadese ‘maritime music’ en eigen materiaal. Sally Goodin bestaat uit: Leonie Franssen (zang en gitaar), Paul Jorissen (Irish button accordions, melodeon en concertina) en Ron Janssen (fiddles, mandoline en zang).
Aan het einde van de avond zullen alle artiesten gezamenlijk op het podium verschijnen. Dit alles zal plaatshebben in een authentieke ‘Grand Ole Opry’-stijl.

Zaterdag 29 mei 2010
Zaal open: 20.00 uur
Aanvang 20.30 uur

Entree € 10,-

Reserveren: Theater Landgraaf, maandag t/m vrijdag, van 10-12 uur
Tel.: 045 - 531 09 29
E-mail: iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theater Landgraaf, Kerkberg 4 te Waubach, Landgraaf

Zie ook: www.sallygoodin.nl.