Kashmere Hakim, de eerste Nederlandse folkzanger van Marokkaanse komaf presenteert op 29 mei zijn debuut EP: The Hillsinger. Hij wordt zo genoemd vanwege zijn breekbare folky gitaarliedjes en fluwelen stem, die je het gevoel geven ergens op je rug op een heuveltje in Schotland te liggen.

Hoewel Kashmere Hakim is geboren in de jaren tachtig, is hij altijd gefascineerd geweest door de folk muziekscene uit de jaren ‘60 en ‘70. Een tijd waarin de mensen nog echt luisterden en troost vonden in de muziek, heel vaak discussiërend en elkaar vragend of de muziek en de tekst iets te vertellen had. In de traditie van de folkzangers (Pete Seeger, Bob Dylan) vertellen Kashmere Hakim nummers een verhaal. De back-to-basic akoestische folk EP bevat pure en simpele originele composities gedipt in een warm en intiem geluid.

 

kashmere hakim op singer songwriterfestival bibelot, foto loek blonk
3voor12 Drechtsteden (Bibelot, Singer & Songwriter Festival): "Of de zaal nou te klein was of er gewoon erg veel liefhebbers waren, Kashmere heeft zeker een nieuwe groep liefhebbers gevonden!" - Amber Zwartbol

"Kashmere Hakim is onlangs (1 mei 2010) geselecteerd voor de Popronde 2010, hét reizende muziekfestival van Nederland. Jaarlijks worden 100 bands uit de circa 700 aanmeldingen geselecteerd." - popronde2010.nl

Kashmere heeft onlangs zijn eerste EP afgemaakt en gelimiteerd tot 500 hand genummerde exemplaren. De officiële release zal plaatsvinden op zaterdag 29 mei 2010 van 17:00 tot 19:00 'unplugged' in Studio Momo, Herengracht 377 in Amsterdam. De volgende dag, 30 mei 2010 om 15:00 speelt hij ook bij de Coffee Company op de van Woustraat 153 in Amsterdam.

Kijk en luister alvast op: www.kashmere.nl.