Afgelopen weekend werd het grootste deel van de nieuwe CD van Blue Dew opgenomen in de bossen bij Wekerom. Terwijl buiten de vogels uit hun dak gingen werd binnen gesleuteld aan de zestien nummers van de CD Little Whisky Child. Studiokleinkunst had speciaal voor deze gelegenheid haar mobiele studio opgebouwd in een al vijftien jaar leegstaand huis.

Blue Dew is een Nederlandse folkband die theaterprogramma’s maakt die bestaan uit beeld, muziek en verhaal. In november 2009 ging de vierde voorstelling van Blue Dew in première; Little Whisky Child, een speelfilm waarbij live muziek wordt gemaakt en een verhaal verteld. Binnenkort komt Blue Dew met een CD die de gelijknamige titel zal dragen. De filmmuziek van de theatervoorstelling is door Blue Dew namelijk bewerkt tot op zich zelf staande nummers welke momenteel worden opgenomen in StudioKLEINkunst. Blue Dew, die de afgelopen jaren voornamelijk optrad in theaters, wil deze gelegenheid aangrijpen om -naast haar theatervoorstellingen- de muziek van deze cd te gaan spelen op festivals, in folkcafé's, e.d. De CD wordt 11 september a.s. gepresenteerd tijdens het 'Buitengewoon Buitenconcert' in Wekerom.

De theatervoorstelling Little Whisky Child
Blue Dew heeft voor haar theatervoorstelling Little Whisky Child een negentig minuten durende speelfilm gemaakt waarin de muzikanten zelf de hoofdrollen spelen. In het theater wordt de film door de vier muzikanten van Blue Dew voorzien van livemuziek en contrabassist John Beumer vertelt daarbij het verhaal. In het seizoen 2010 - 2011 wordt de voorstelling gespeeld in de Nederlandse theaters.

De muziek van Little Whisky Child op CD
Blue Dew heeft negentig minuten muziek voor de voorstelling Little Whisky Child. Deze muziek is voor de nieuwe CD door Blue Dew bewerkt tot zestien op zich zelf staande nummers, welke zijn gegroepeerd in vier setjes van elk vier muziekstukken. Arrangementen zijn aangepast en verkort, hetgeen heeft geresulteerd in ongeveer drie kwartier muziek. Dat het totaal aan muziek op de CD in vergelijk tot de theatervoorstelling bijna werd gehalveerd is niet zo verwonderlijk. Een filmscène vraagt namelijk vaak om meer begeleidende muziek dan een nummer op CD waar enkel naar zal worden geluisterd. Het repertoire van de CD bestaat uit een groot aantal meerstemmig gezongen nummers, gecombineerd met instrumentaal werk. Veel liedteksten komen uit de pen van Jan Kuijs, die zich hierbij heeft laten inspireren door het verhaal van Little Whisky Child. Alle muziek op de CD is door Blue Dew zelf geschreven. Daarmee is de nieuwe CD tevens een presentatie van het resultaat van een twintig jaar durende  muzikale ontwikkeling die Blue Dew heeft doorgemaakt.

een huis met instrumenten van blue dew

Blue Dew was de afgelopen jaren voornamelijk te zien en te horen in theaters, echter, Blue Dew wil de muziek van de nieuwe cd graag gaan spelen op festivals, in folkcafé's, e.d. Wie belangstelling heeft om Blue Dew daarvoor te boeken kan bellen met hun management: 06 265 521 85.

Discografie
1995 - From Tennessee To Galway (cassette)
1998 - Blue Dew On Irish Grass
2001 - Life's Other Side
2005 - The Long Journey Home
2008 - Roasted Barley
(2010 - Little Whisky Child)

Bezetting Blue Dew
Pim Leuthoff: zang, banjo, gitaar en bodhran
Marius Klein: zang, gitaar en banjo
Wendy van Zomeren: zang en viool
John Beumer: zang, contrabas en mondharmonica

Optredens 2010 -2011
26 juni 2010 Midzomerhoutfestival, Emmen
11 sept. 2010 Buitengewoon Buitenconcert, Wekerom
25 sept. 2010 De Oude Remise, Nieuweschans
6 nov. 2010 Theater Prismare, Enschede

20 nov. 2010 Kronkeltheater, Slagharen

26 nov. 2010 Deventer Schouwburg
11 dec. 2010 Capellenborgtheater, Wijhe
3 mrt. 2011 Theater Globe, Hilversum

9 april 2011 Theater Carrousel, Ommen

21 mei 2011 Theater Idea, Soest

Zie ook: www.bluedew.nl.