De Groningse singer-songwriter Roos Galjaard brengt in juli haar derde cd uit. Ze stuurde ons het volgende persbericht.

Op 3 juli is de release van de nieuwe CD van zangeres en gitariste Roos Galjaard, getiteld I am Water.

De 10 prachtige, sfeervolle nummers die op de CD staan, opgenomen in de periode 2002-2009, worden diezelfde zaterdag live gepresenteerd in de stad Groningen. Tijdens het concert worden de 10 nummers uitgevoerd met bijzondere bijdragen van Tobias Nagel (gitaar), Linde Nijland (zang), Bert Ridderbos (gitaar, bas en cittern) en Fons Sluijter (cello).

Roos Galjaard heeft met haar band Gather Roses al twee CDs uitgebracht: Beautiful World uit 1998 en Together uit 2001. De derde CD brengt ze uit onder haar eigen naam, omdat het een soloproject betreft, hoewel ze allerminst in haar eentje de nummers vertolkt. Vier van de tien nummers komen voort uit de samenwerking met multi-instrumentalist Phil Mills. Tussen 2002 en 2005 schreven zij samen een groot aantal songs en namen deze op in Phil’s studio in Leeuwarden. Een aantal daarvan staan nu op I am Water. Bij de meer recente nummers, opgenomen in 2009, zijn Fons Sluijter (op cello) en de folk muzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos te horen. In het nummer Stormy Waters dat door Roos en Linde samen wordt gezongen krijgt het Schotse snaarinstrument de cittern de hoofdrol, prachtig bespeeld door Bert Ridderbos.

Naast de composities vindt Roos de teksten ook belangrijk en schrijft ze over diverse onderwerpen: geïnspireerd door wat ze zelf meemaakt, wat anderen haar vertellen, iets wat haar aandacht trekt in de krant, of een specifiek beeld dat in haar hoofd opkomt. Tegelijkertijd vindt ze het veel minder belangrijk of de luisteraar dat heel precies meekrijgt. “Ik hou ervan als mijn publiek een eigen invulling kan geven, in gedachten verzonken raakt, meegenomen wordt door het liedje. Ik vind het mooi als ik met mijn muziek mensen kan raken, door pure muziek te maken en dicht bij me zelf te blijven”.

De CD I am Water is, meer nog dan de twee vorige albums, een luister CD geworden. De niet alledaagse composities, meerstemmige zang en afwisseling in instrumentatie en sfeer van de nummers zorgen voor een afwisselende plaat. Voor een voorproefje ga naar www.roosgaljaard.nl.

Roos Galjaard

CD presentatie: zaterdag 3 juli om 16:00 uur.
Lokatie: Hundread Sound Accompany, Pop Dijkemaweg 31b, Groningen
Entree: 5 euro, inclusief 5 euro korting op de CD. Alleen deze dag is de CD te koop voor 10 euro, i.p.v. 15!