Folkband Het Gezelschap is in de ban van hekserij. Ter gelegenheid van het Mechteld ten Ham weekeinde (20-21-22 augustus 2010 in ‘s-Heerenberg) heeft de Montferlandse groep een mini cd gemaakt. Op deze cd staat o.a. het lied Mechteld, over de 'heks van 's-Heerenberg' dat vijf jaar geleden door liedjesschrijfster / zangeres Natasja is geschreven.

Destijds is het lied opgenomen met een gelegenheidsgroep en hieruit is uiteindelijk de band Het Gezelschap ontstaan. Zij zijn inmiddels een bekend gezicht op diverse festivals, feesten en evenementen.

Het Gezelschap heeft het lied in een nieuw jasje gestoken en met het nieuwe arrangement wordt het verhaal van de vrouw die op de brandstapel is gestorven op een pakkende, swingende manier vertolkt. Dat de muzikanten in vijf jaar tijd kwalitatief gegroeid zijn en inmiddels goed op elkaar zijn ingespeeld is zeker terug te horen op deze minicd.

Verder staat er nog een heel nieuw heksenlied op de cd: 'hagasuzza'. Het is een  oproep aan alle heksen, alle ‘kinderen van Mechteld’ om samen te komen. Misschien wel op 22 augustus 2010, wanneer de band ’s middags een gratis toegankelijk optreden verzorgt bij Huis Bergh. De cd zal tijdens het gehele weekeind op meerdere verkooppunten verkrijgbaar zijn, waaronder de vvv.En via  de site www.hetgezelschap.com is er uiteraard meer informatie te vinden.