Hans Theessink is in Oostenrijk genomineerd voor een Amadeus Award en Eliza Gilkyson, John Gorka en Lucy Kaplansky hebben hun krachten gebundeld in de nieuwe supergroep Red Horse, waarvan onlangs de cd verscheen. Dit meldt Music & Words in de persmailing.

Hans Theessink is in Oostenrijk genomineerd voor een Amadeus Award, een muziekprijs voor Oostenrijkse of daar woonachtige artiesten. De nominatie is in de categorie jazz/world/blues.

Nieuwe releases bij Music & Words:
RED HORSE (GILKYSON, GORKA & KAPLANSKY): RED HORSE
Midden in de zomerperiode, terwijl veel mensen op vakantie zijn of zuchten onder de hitte, komt het label Red House met een schitterende plaat die niet onopgemerkt mag blijven! Red Horse is een nieuwe supergroep, bestaande uit drie van de prominentste artiesten uit de Red House-stal: Eliza Gilkyson, John Gorka en Lucy Kaplansky. Afwisselend brengt ieder een song van één van de andere deelnemende artiesten, één cover naar keuze en één song uit de eigen catalogus ten gehore. Er staan dus een aantal klassiekers op in nieuwe uitvoering, maar ook spannende nieuwe songs. Van het zeer sterke openingsnummer ‘I Am A Child’ van Neil Young tot het afsluitende ‘Wayfaring Stranger’ wordt de spanning vastgehouden. Prachtige harmonieën, spaarzame instrumentatie en een glasheldere productie maken dit tot een ideale plaat voor lome zomeravonden.
label: Red House • file under: singer-songwriter • cd: RHRCD 233

JIMMY DAWKINS: PRESENTS THE LERIC STORY
Bluesgitarist Jimmy Dawkins had in de jaren ‘80 zijn eigen platenlabel, Leric Records genaamd, waarop hij singles uitbracht van Tail Dragger, Queen Silvia Embry, Little Johnny Christian en Nora Jean Wallace. Deze tracks zijn nu voor het eerst op cd, aangevuld met niet -eerder uitgegeven nummers van Vance Kelly en Big Mojo Elem. De spannendste tracks zijn van minder bekende artiesten als zangeres Queen Silvia, die een krachtige rauwe stem heeft die fantastisch klinkt met de bijtende gitaar van Dawkins erbij. Als sidemen horen we behalve Dawkins ook Willie Kent, Johnny B. Moore en anderen. Voor de liefhebbers van authentieke Chicago-blues een juweeltje.
label: Delmark • file under: blues • cd: DE 808

LIL’ DAVE THOMPSON: C’MON DOWN TO THE DELTA
Bluesgitarist Lil’ Dave Thompson overleed in februari van dit jaar op 41-jarige leeftijd. Als eerbetoon brengt JSP deze cd uit 2002 opnieuw uit. Thompson, afkomstig uit Mississippi, keerde met deze - uitstekend ontvangen - cd weer terug in de belangstelling en op de podia. Stevige Mississippi-blues met uitstekend gitaarwerk, geproduceerd door Bruce Feiner.
label: JSP Records • file under: blues • cd: JSPCD 8828