Zangeres Dieuke de Vries van Vlieland brengt na 25 jaar een nieuwe cd uit: Skippers fan Hjoed. Hierop staan belevenissen van de schipper, verhalend in Friese en Engelse liedjes en ballades.

De liefde voor zeilen, zee en de schipper worden verwoord in mooie liefdesliedjes. Dieuke wordt in de uiteenlopende muziekstijlen begeleid door dochter Thialda Karely, piano; Nils Koster, piano, viool, gitaren en tevens producent; Arjen Schipper, altsax en Hans Wijnbergen, tenorsax
Dieuke de Vries bracht in 1985 een LP uit Leave Goudene Fûgel met haar Dieuke’s Mandalaband, waarmee ze in die tijd veel furore maakte. Daarna heeft ze een tijd niet opgetreden. Inmiddels alweer een lange tijd woonachtig op Vlieland. De opvoeding van haar dochter en haar werk als BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) vulden haar leven. Inmiddels is ze weer volop aan het schrijven en zingen. Het resultaat is een prachtige CD waaraan Dieuke bijna een jaar gewerkt heeft. Ook zal ze binnenkort weer enkele optredens verzorgen.

De cd is opgenomen in de Drijfhout studio op Vlieland en uitgebracht door NKM Records, een nieuw klein platenlabel van Nils Koster. NKM Records richt zich helemaal op het opnemen en uitbrengen van shanties, maritieme-, streektaal-, en singer-songwriter muziek.
De cd is gepresenteerd in de Jachthaven van Vlieland, aan boord van de Zeilklipper “Aegir”.
De cd is te koop via de meeste platenzaken in Friesland. Uiteraard is de cd ook te bestellen via haar website: www.dieukedevries.nl.