De Nederlandse fluitist Jules Bitter heeft in samenwerking met de in Breda woonachtige Ierse schrijver/singer-songwriter Tom Acton een nieuwe Cd geproduceerd: The Hill of Women - a selection of Celtic music & poetry.

The Hill of Women is een sfeervol en tamelijk uniek Keltisch klankbeeld en blijft vanwege de treffende muzikale omlijsting van de voorgedragen gedichten ook boeiend en afwisselend.

Tom Acton draagt voor uit eigen werk en dat van W.B.Yeats en daarnaast is er nog een anoniem gedicht uit de 12e eeuw The Old Woman of Beara. In de gekozen teksten staat o.a. het magische Ierse landschap centraal, en Acton weet ook treffend de sfeer van enkele bekende oude plaatsen te verwoorden.

Jules Bitter (dwarsfluiten/whistles) staat garant voor de toepasselijke en sfeervolle Keltische achtergrondmuziek op deze Cd. Daarnaast speelt deze in Zeeland woonachtige fluitist ook de nodige pure instrumentale tracks en hij wordt daarbij bijgestaan door bevriende gastmuzikanten waaronder ‘special guests’ David Munnelly, de Ierse buttonaccordeon virtuoso die o.a. met de Chieftains en De Dannan heeft gespeeld, en de Vlaamse gitarist Philip Masure, die o.a. bekend is van de groepen Urban Trad en Comas.

Andere gastmuzikanten zijn Zara Roberts (harp) en Rob Bitter (keyboard). In het full color Cd-boekje met 12 paginas wordt achtergrondinformatie over dit unieke Cd-project en de 17 tracks gegeven. The Hill of Women heeft een totale speelduur van 47:10

De bekende radiopresentator Johnny Coppin (BBC Radio) omschreef ‘The Hill of Women’ als volgt:‘An album of moving music and poetry that really captures the spirit of Ireland’.

Schrijver Tom Acton heeft in 2001 deel genomen aan een poetry project van de Oscar Wilde School, en enkele van zijn gedichten zijn opgenomen in een bekende bloemlezing van Ierse dichters. Als singersongwriter heeft hij jarenlang in binnen- en buitenland opgetreden, en hij heeft twee Cd’s gemaakt met eigen teksten en muziek: ‘Dark River Tumbling’ (2006) en ‘Down the Irish Gravel Road’. (2008)

Jules Bitter heeft recentelijk een audio-visuele methode voor de Ierse tinwhistle op de markt gebracht (“Whistle Basics” Ned+Eng editie) en tussen 2002 en 2008 maakte hij enkel Cds: ‘Druid Dance’, ‘Nehalennia Suite’, ‘Neeltje en Zoutbaard’ (verhaalcd), ‘The Irish Beat Conductor’. Als studiomuzikant heeft hij een bijdrage geleverd aan diverse Cd’s.

The Hill of Women is te bestellen ( € 15,- excl. verzendkosten) via onderstaande websites, en tevens is een Mp3 download van het volledige album mogelijk: www.whistle-flute.com en www.fullspiral.nl.

Jules Bitter en Tom Acton - The Hill of Women