Op 7 januari aanstaande zal het album Sometimes van singer-songwriter Johan Borger op de Nederlandse markt verschijnen. Johan Borger heeft in de afgelopen jaren zijn debuut album opgenomen in een huiskamer, omgetoverd tot studio. Met een bijzondere groep bevriende muzikanten en familieleden hebben ze zich teruggetrokken en ontfermd over zijn liedjes.

Geschoeid op de leest van de folk traditie en met als leermeesters de grote singer-songwriters uit de jaren 60 en 70 zijn het de verhalen waar het bij Johan Borger om draait. Een van de bijzondere aspecten is de samenwerking tussen Johan en zijn zus Mariecke. Opgroeiend in een muzikaal gezin ontwikkelden ze beide hun talent. Hun samenzang mag gerust uniek worden genoemd.
Mischa Porte (o.a drummer van Tim Akkerman) siert het album met zijn subtiele drumwerk. Bertolf Lentink schittert op dit album met z’n dobro spel dat naadloos aansluit bij de liedjes. Johan speelt zelf akoestisch en elektrische gitaar, lapsteel, piano, wurlitzer en mandoline en wordt verder nog bijgestaan door Jesse Borger, Jan Borger, Alex Akela, Rosanne Ankersmit en Rients Kuik.

Sometimes is een warme plaat geworden met prachtige, fijngevoelige liedjes. De uitgestrekte tijdsperiode waarin de liedjes zijn geschreven nemen je mee in zijn volwassenwording. Geen onderwerp wordt geschuwd door deze jonge muzikant. Verloren liefde, de zoektocht naar geluk en zijn reflectie op zichzelf en op het leven. Als inspiratiebron gebruikte hij zijn maandelijkse, door liefde geleide reizen naar Denemarken. Zijn kleine, broze liedjes zijn doortastend en zijn meer uitbundige muziek voelt bijzonder bescheiden.

Het album wordt uitgebracht op het kersverse label Cane Goose Records, opgestart door Edward de Roo en Johan Borger. Twee jeugdvrienden met beide een enorme passie voor muziek. Het label heeft als doel de komende jaren een aantal mooie Singer- songwriter, Americana albums uit te brengen van jonge getalenteerde muzikanten. Edward de Roo: "We willen ons richten op americana/singer songwriter die authentiek en oprecht is, ook als het geen 'hit pontentie' heeft. Wij proberen onze releases op een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden. Daarom kiezen we er voor om onze releases uit te brengen op hoogwaardig vinyl en gebruiken we daarbij een hoogwaardige (24 bits) master. Het eerste album dat uit komt bij Cane Goose Records is het album "Sometimes" van Johan Borger. Wij hopen hiermee een langdurige traditie te zijn gestart."

Zie ook: www.canegooserecords.com.