De Friese folkgroep Irish Stew brengt een nieuwe cd uit: Whiskey on a Sunday. Dit is ook de titel van het programma waarmee Irish Stew dit jaar langs diverse podia in met name Friesland toert.

Na twee Engelstalige cd’s en een cd rondom de geschiedenis van Leeuwarden gaat Frieslands oudste band hiermee terug naar de roots. De band presenteert een cd met zowel Ierse traditionals als vertalingen in het stadsfries van bekende Ierse pubsongs en ballades. Frontman Johan Juckers, al bijna 35 jaar het gezicht van Irish Stew, tekende voor deze vertalingen. Ook heeft de groep hun bekendste hit “De Oudste stapper fan ‘e Stad” opnieuw opgenomen. Na de dood van Jos Hollander in 2002 heeft Irish Stew het lied een aantal jaar niet gespeeld. Omdat veel fans er naar bleven vragen vonden de leden van Irish Stew de tijd rijp om dit lied opnieuw op het repertoire te zetten en een nieuwe opname in de huidige bezetting te maken.

De cd wordt gepresenteerd middels een reeks van optredens in diverse culturele centra en podia in Friesland. Ook komt er nog een speciale cd-presentatie op Vlieland, waar twee van de bandleden wonen.  Op internet is de clip van het lied Ballade fan st. Anna’s reel te zien. 

De cd is opgenomen in de Drijfhout studio van Irish Stew violist Nils Koster op Vlieland. Opnames op het eiland leiden altijd tot iets bijzonders, de sfeer op het eiland, geen afleiding en tussen de opnames door lekker uitwaaien. De cd is uitgebracht op het NKM label van Nils Koster.

De cd is sinds 2 februari verkrijgbaar via de website www.irishstew.nl en kort daarna verkrijgbaar in platenzaken in Friesland. Ook zal de cd via iTunes te downloaden zijn.