Janos Koolen (mandoline) en Lucas Beukers (contrabas) hanteren niet de meest voor de hand liggende combinatie van instrumenten, maar hebben wel samen een cd gemaakt. Die presenteren ze op 6 maart in Amsterdam en op 24 april in Tilburg.

Mandoline en contrabas is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Deze instrumenten staan vaak in dienst van een ensemble en treden zelf zelden op de voorgrond. Het zijn de twee uitersten van de snaarinstrumenten, klein en groot, hoog en laag, die elkaar geweldig blijken aan te vullen. Lucas en Janos zijn al jaren actief als muzikant en hebben met verschillende bekende gezelschappen (o.a. Kaz Lux, Carel Kraayenhof, Gé Reinders, Tom Amerika) in vele theaters en popzalen mogen spelen. Door al hun muzikale omzwervingen voelen ze zich in vele stijlen thuis en deze invloeden nemen zij mee in hun programma als duo. Het repertoire bestaat uit eigen composities, waarbij jazz, klassiek en wereldmuziek continu in elkaar overvloeien. Op verrassende manieren wisselen beide instrumenten in dit duo van melodie naar begeleiding. Dynamisch spel en avontuurlijke improvisaties leveren een zeer gevarieerd en spannend programma op. Contrabas en mandoline zoals nooit eerder gehoord.

Janos Koolen & Lucas Beukers (eigen beheer) STEMRA / C14166 JK 002
Tracklist:
1 Our Love Has Faded
2 Contraline
3 Sundown
4 Chorror
5 Quinten
6 Three Budgie Waffle
7 Three Way Melody
8 Luna
9 New Year's Day
10 Yeah, Right!
11 On a Sunny Day

Op 6 maart 2011 zullen Lucas Beukers en Janos Koolen vol trots hun nieuwe cd presenteren met eigen werk voor contrabas en mandoline. Om 15:00 uur is iedereen welkom in de bovenzaal van De Badcuyp in Amsterdam, 1e Sweelinckstraat 10. De muziek wordt voor een groot gedeelte geïmproviseerd, dus elk concert is weer een verrassing. Ze zullen twee sets spelen met een pauze. De entree is € 5,-. De bezoekers van dit concert kunnen de cd die normaal gesproken € 10,- kost, dan voor slechts € 5,- aanschaffen. De allereerste cd is reeds verkocht in Amerika. Mochten er mensen zijn die de cd nu al willen bestellen, dan kan dit door Janos Koolen een e-mail te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 24 april zullen ze dit feestje voor de mensen in het zuiden van ons land nog eens overdoen in Paradox, Telegraafstraat 62
5038 BM Tilburg om 15:30 uur.